Inför säsongen visste vi att Kevin Durant skulle missa hela året för Brooklyn Nets. Det viktiga var att integrera Kyrie Irving. Det har gått sådär då laget spelat sämre när han varit med och mestadels har han varit skadad. Det kanske är den främsta anledningen till att man befäst en slutspelsplats. Det snabba passningsspelet som landar i trepoängsskytte stämmer inte riktigt överens i Irvings spel med isolationsspel. Det blir en utmaning för Atkinson att hitta rätt balans där. När Durant är tillbaka skapar det inte lika stora bekymmer då han kräver så pass mycket uppmärksamhet i sig själv att det skapar ytor automatiskt för medspelarna. Tills dess får Atkinson rita om kartan i taktikblocken.

New York Knicks har mer eller mindre gett upp säsongen då man ligger näst sist i den östra konferensen. En förlustsvit på tre raka matcher och ett matchfacit på 0-8 inom divisionen säger en del om hur Knicks säsong har gått hittills. Experimentet som Mills får stå till svars för i somras med ett gäng överbetalda powerforwards har gått helt fel. Det finns ingen röd linje i någonting Knicks vill åstadkomma spelmässigt. Om Knicks ska vinna basketmatcher krävs det att den individuella kvalitén lyser igenom och någon av spelarna överpresterar poängmässigt.

Nets saknar LeVert, Irving, Claxton, Nwaba och Durant. Hos gästerna är Bullock, Morris och Ellington frågetecken inför mötet.

Inget av lagen har imponerat offensivt så här långt under säsongen. Framförallt Knicks har en rad spelare som har svårt att göra sin gubbe en mot en. Det skapar problem i poänggörandet framåt då anfallsspelet stagnerar. Jag tror Knicks får svårt att göra tillräckligt med poäng för att täcka poänglinan i den här matchen. Nets kan rinna ifrån men det är trots allt ett derby.

Speltips: Under 221 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip