Brooklyn Nets säsong har verkligen varit en berg- och dalbana. Just nu pekar åket utför. Tre segrar på sju senaste matcherna med en direkt svag insats i bakhuvudet från gårdagen. Vi kan dock räkna med att Nets skyttar kommer ha en betydligt bättre match procentmässigt från både trepoängslinjen och straffkastlinjen än vad man visade upp mot Orlando.

Det räckte inte riktigt hela vägen för Oklahoma City Thunder när laget mötte Sixers igår. Det är en av seriens svåraste bortamatcher och man stod upp bra i fyra quarters. Till slut sken Sixers kvalité igenom. Nu åker laget vidare med mindre än ett dygns vila till New York. Till och med Sixers fantastiska försvarsspel fick slita mot Thunders tre guards-uppställning. Nets befinner sig inte alls på samma nivå som Sixers när det gäller att switcha (byta spelare att markera) i försvaret. När man kan byta spelare i försvar gör det allting mer flexibelt för försvarande lag och krymper utrymmet för anfallande lag. Nets får slita med den aspekten av spelet när Schroeder, Shai och Paul är på planen samtidigt.

Nets saknar sina tre bästa spelare på papperet i form av LeVert, Irving och Durant. Ingen av dessa skadar är dock någon nyheten utan samtliga har missat större delen av säsongen. Ny på gästernas skadelista är back up centern Nerlens Noel. Han spelar vanligtvis 15-25 minuter och är en viktig del i Thunders försvarsspel. Roberson är fortsatt långtidsskadad.

Båda lagen spelade match igår. Ironiskt nog är det Nets som haft en tuffare resa än Thunder till matchen då man behövde åka hem från Florida. I den här typen av matcher tenderar försvarsspelet att hamna i andra hand. Det slarvas i positionspelet vilket gör ytorna större för skickliga offensiva spelare. Det är två lag som trivs i omställningsspelet. Jag ser goda möjligheter till en riktig poängfest här.


Speltips: Över 217 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip