Det är två lag med skiftande formkurvor som ställs mot varandra i TD Garden. Boston Celtics har haft det tufft på slutet med bara fyra segrar på tio senaste matcherna. Det såg dock ut att vända senast då Kemba Walker för första gången i karriären fick besegra ett lag med LeBron James. Celtics skrällde mot Lakers i en imponerande uppvisning. Det var en välbehövlig seger efter senaste tidens dåliga resultat. För Memphis Grizzlies däremot pekar formkurvan spikrakt uppåt. Åtta segrar på tio senaste matcherna har gjort att man seglat upp till slutspelsplats i den västra konferensen. Det var det ingen som hade tippat inför säsongen och det blir väldigt intressant att se om detta unga Grizzlies kan hålla det säsongen ut, min gissning är att det blir för svårt med lag som Spurs och Portland bakom.

Celtics placerar sig just nu på en fjärdeplats i den östra konferensen. Vi har fått se en klar förbättring från i fjol. Enda förändringarna i truppen är egentligen att Horford och Irving försvunnit med Walker kommit in. I övrigt är det individuell utveckling som fått det här laget att ta ytterligare ett steg. Framförallt Jayson Tatum har gått tillbaka till att bli den där poängmaskinen vi fick se glimtar av från Celtics slutspelssuccé för två säsonger sedan.

Grizzlies har utvecklats till att bli The Ja Morant Show. Den unga rookien är spektakulär på alla sätt och vis. Han har en blick en för spelet så spelare med den typen av atletisk förmåga har. Det är något som gör honom unik. Redan nu drar han på sig så pass mycket uppmärksamhet från försvarare att han öppnar upp möjligheter för sina medspelare bara genom att vara på planen.

Celtics saknar Williams. Walker och Brown dras med småskavanker som gör båda till frågetecken inför kvällens match. Enda skadan hos gästerna är på small forwarden Bruno Caboclo

Grizzlies må vara bättre formmässigt men jämför man lagen emellan vilka man mött senaste tiden så känns det mer logiskt. Celtics är ett lag redo att utmana om titeln redan den här säsongen medan Grizzlies har en tidsram tre eller fyra säsonger framåt innan man ska vara som bäst. Jag tror Grizzlies försvar får bekänna färg här och väljer därför att gå på hemmasidan.

Speltips: BOS Celtics med handicap -6,5 - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip