Inatt vänder vi blicken mot Storbritannien och London där vi hittar Nets - Hawks som går av stapeln klockan 21.05 ikväll. Detta är andra gången på tio dagar som dessa lag möts, och senast slutade det med en 5p vinst för Brooklyn.

Brooklyn Nets är ett lag bestående av många bra spelare. Många bra spelare som tidigare under säsongen inte har levererat som man har väntat sig. Med Brook Lopez ute för säsongen med en fotskada försöker man hålla sig på en slutspelsplats och det har gått alldeles utmärkt på senaste tiden om man räknar bort senaste matchen där man fick se sig slagna av Raptors med 16p. Top scorer i den matchen för Nets del var den gamla Celticsspelaren Paul Pierce som endast lyckades med 15p på hela matchen vilket är lägre än vad han snittar vilket ligger på 16.3pts per game.

Atlanta har själva inte varit allt för dåliga, och även de drabbas av skador på viktiga spelare. Al Horford är liksom Lopez ute för säsongen och på bortaplan har Hawks haft problem. Hawks ser rätt bra ut inför denna matchen på papper. Ett 14-5 hemmarecord är imponerande, men det hela blir rätt så "neutraliserat" när man ser att dom är 6-13 på bortaplan. Officiellt står man som hemmalag här inför mötet ikväll men det är tveksamt om det kommer spela någon roll med tanke på att man befinner sig på andra sidan atlanten. Brookly på andra änden har inte heller dem något vidare bortarecord, 5-13 är knappast något att hänga i granen. Man kan således säga att varken Atlanta eller Brooklyn kommer kunna använda hemma/bortafördel till sin nytta.

Kyle Korver, Paul Millsap och Jeff Teague är namnen på de största hoten för Nets. Korver sänker 47% av sina 3pt attempts på säsongen, och på de senaste 20 matcherna har han prickat 44%. Han snittar 12.4 pts per game. Paul Millsap snittar 17.9 pts och 8.5 rebounds per match och Teague snittar 16.6 pts per game och 7.8 apg. Jämför man detta med Nets Garnett på 6.7pts 7 rebounds, Pierce 13.1 pts 4.8 rebounds, Kirilenko på 6.1 pts samt Johnson på 15.8 pts. ser man att Hawks har mycket större individuella prestationer. Kanske är det team chemistry, kanske beror det på något annat. Utan tvekan står dock att Nets, som innan säsongen såg ut att bli utmanare till att ta hem Larry O'Briens trofé, har floppat och försöker kämpa sig upp för att behålla en playoff spot.

På en neutral plan i London blir det en relativt jämn match i mina ögon. Brooklyn som börjar komma tillbaks möter ett av fyra lag i eastern som har över .500 record. Hade matchen spelats i Atlanta hade jag utan tvekan bettat på Atlanta, och hade matchen spelats i Brooklyn hade jag spelat på Brooklyn. Nu blir det en matchup där jag tror att individuella färdigheter kommer att spela en "vågmästarroll", och där klår Hawks ett Nets utan Brook Lopez. Linan ligger på +1.5 på Hawks och jag väljer att utöka den med .5 så att den landar på +2.0 till 1.83 på bet365 . På sådant vis "garderar" jag mig från en 2p vinst/1p vinst från Brooklyns sida.

Följ mig på twitter för fler spel! @ABNBetting

This is the stats tab
This is the post tip