WSBL, dambasket ifrån Taiwan, är tillbaks, där fyra lag gör upp om mästerskapet. Redan i den första matchen möts finalisterna Cathay Life och Chunghua, där Cathay Life är stora favoriter till att vinna matchen. Det är inte så konstigt med tanke på att Cathay Life blev obesegrade förra säsongen, inklusive slutspelet. Jag är även enig med marknaden om handikapp linan på Cathay Life, som bör vinna med cirka 15 poängs marginal, men helt oenig om att detta första möte behöver bli så poängrikt.

Förra säsongen vann Cathay Life alla sina femton ligamatcher och förlorade inga alls. Det är en helt makalös prestation och visat klart och tydligt att de är Taiwans bästa damlag i basket. Även i slutspelet var de helt överlägsna när de slog just Chunghua först hemma med 80 - 59 och sedan borta med 76 - 64. Cathay Life dominerade båda matcherna och vann helt rättvist.

Chunghua gjorde också en bra säsong, med nio vinster och sex förluster, där fem av dessa förluster kom mot just Cathay Life. I och med att Chunghua slutade tvåa fick de spela igen mot Cathay Life i finalen, där det blev en sjätte och en sjunde förlust, som nämnt ovan. Efter ett helt års uppehåll är det alltså nu dags igen att mötas, då WSBL har fått klartecken att återupptas.

Dock kommer detta efter en lång Corona väntan, där spelarna har gått och väntat väldigt länge. Jag är övertygad om att de är lite ringrostiga i början av säsongen och inte alls har skjutit in sig - så formen är inte helt på topp. Detta ska resultera i färre gjorda poäng än vanligtvis. Finalmöten slutade med 139 poäng respektive 140 poäng totalt i matcherna, så över/under linan borde vara satt där. Men marknaden har höjt linan till hela över/under 151.5 poäng i matchen, vilket är för högt för denna premiär.

Speltips Cathay Life - Chunghua:
Under 151.5 poäng - odds 1.81 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip