Äntligen drar NBA-säsongen igång i natt och det börjar med två toppmatcher.

Först ut är Celtics vs 76ers (Philadelphia). Det här är en riktigt fin inledning. Celtics var nära att vinna i fjol (nådde final) utan att nå ända fram, men de har ett riktigt bra lag och har fått behålla stommen. Det har dock varit en stökig offseason för laget. HC Udoka blev avstängd hela denna säsong pga. en otillbörlig relation inom föreningen. Det var stimmigt ett tag och det är klart att det påverkar en trupp när rösten i omklädningsrummet försvinner. Nu har Celtics en interimcoach i Mazzulla och det kommer flyta på OK. Deras preseason-fatjter var upp och ner, men nu till premiären är laget helt intakt och har enligt mig bra tillskott i Brogdon och Griffin. De lider dock fortfarande av att deras startande center Williams III är borta en tid till.

76ers då? Jo, de har kvar Harden och Embiid och det är två riktigt starka pjäser. Om vi kikar lite djupare på truppen finns det ytterliga stjärnor i vardande som Maxey. Han ser bara bättre och bättre ut. De plockade in veteranen Tucker under offseason, vilket gör att 76ers är ett lag att räkna med. De har dock inte passerat runda 2 i slutspelet på ca 22 år. Det säger också en del.

Jag kommer spela Celtics -1 till oddset 1,81 hos Unibet i afton. De skall vara contenders på fullaste allvar och jag har dem topp 3 i min statistik (efter Warriors och Bucks).

Värt att notera:

1. Celtics har elitspelare i form av Tatum och Brown. Elit. De var 51-31 under fjolåret och spelade riktigt bra basket. Den största akilleshälen då var deras turnovers. Det var ett stort svart hål i deras spelstrategi. De kunde inte hålla ihop det. Det fanns ett stort bekymmer till under fjolåret och det var Celtics returtagning. Det har tyvärr fortsatt sett sådär ut under preseason. Efter sammanställningen av preseason visade de sig att Celtics landade på plats nr 29 av 30 möjliga. Det håller inte.

2. 76ers är i nuläget ett sämre lag än Celtics, men de är stora och starka. Jag är övertygad om att Celtics kommers spela "small ball" i den här outingen med tanke på att deras center Williams är ute och för att just Embiid är en superstjärna som gör poäng överallt på banan. Jag är dock mest nyfiken på Tyrese Maxey som snittade 40 poäng under de första tre preseason-matcherna. Det är ingen bluff. 76ers var ett av två lag som gick obesegrade ur preseason.

3. James Harden har spelat på toppnivå under många år. Det har dock alltid varit ett surr om att han skulle ha varit otränad från tid till tid, vilket i och för sig kan stämma. I år har vi dock fått sen en Harden som tränat stenhårt under offseason och vilat upp sina skadebenägna ljumskar.

4. 76ers har besegrat Celtics i två av de senaste tre outings lagen emellan.

5. Celtics defense är monumentalt bra. De vann I nästan varje box som mättes kopplat till defense-stats. De är svåra att komma in på och när motståndaren väl kommer till visar det sig att Celtics var nr 2 i hela NBA gällande antal blockar per outing (5,6 i snitt).

6. Min favorit är Celtics Tatum. Han har varit enastående över den senaste tiden och under 2021-22 snittade han 27 poäng med åtta returer per match. När han får momentum följer laget honom direkt. Det blir ett extremt flow i offensiven och det är lätt att se den spelglädjen.

7. Celtics snittade 13,2 trepoängare under säsongen 2021-22. Med den statistiken var laget nr 2 i hela ligan.

Hemma i TD Garden är Celtics svårslagna och jag kan inte gå emot dem. Det ser ut att bli en bra säsong igen och då tar jag oddset 1,81 hos Unibet gällande Celtics -1 poäng.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip