Vilken toppmatch! Celtics (14-4) tar emot 76ers (12-6) hemma i TD Garden och notera direkt; över de åtta senaste hemmamatcherna är Celtics 8-0. Imponerande!

Vad skall vi säga om Celtics topp 5-spelare? Det finns så otroligt mycket talang och kvalitet här, vilket gör dem till mina favoriter att bli NBA-champions i år. Laget har ligans högsta ”winning percentage” som berättar .778. Den enda egentliga svagheten som kanske finns i laget är djupet på bänken. Horford är nr 6 hos Celtics och han är riktigt bra.

76ers trodde jag skulle få en del problem när James Harden försvann, men när vi nu ser facit och ett 76ers som är 12-6, då fattar vi att omklädningsrummet är starkare än starkast. Superstar Embiid har lyft sig en nivå till. Han är nr 3 i ligan bland centrar som snittar 6 assist per outing. Han är också nr 1 ”leading scorer” i NBA med ett snitt om 32 poäng per match. MEN. Vi förväntar oss detta av Embiid hur ”elakt” det kan låta. Den som verkligen steppat upp är Tyrese Maxey. Vilken succé till dags dato. Han snittar 26 poäng per match, men det jag gillar mest är att han aldrig slarvar med bollen.

Då är frågan; vilket lag är starkast i den här matchen? Jag kommer gå på Celtics, eftersom deras sex roterande spelare är alla toppspelare. 76ers är bra, men inte så bra. Jag spelar Celtics -5.5 till oddset 1.71 hos bet365 .com

Värt att notera:

1. Detta är en stor match inom den s.k. Atlantic Division. Lagen har mötts vid två tillfällen i år och Celtics vann komfortabelt senast.

2. Den senaste gången som lagen möttes i Boston var när 76ers blev totalt utspelade i game 7 med 112-88.

3. Celtics och 76ers är ligans två bästa offensiver i dagsläget, men Celtics statistik sticker ut mer, då de har snittat 113 poäng eller mer på hemmaplan i år. De har också ett av ligans topp 3-defense. Fördel Celtics.

4. En faktor i matchen är Celtics trepoängsskytte. 76ers har haft bekymmer på den fronten emedan Celtics har sett fullt godkända ut och skulle de svara upp en nivå till, då vinner de med garanti. Genom åren har Celtics haft lätt mot 76ers gällande just trepoängarna.

5. 76ers Embiid var sjuk i förra matchen, men han skall vara med i afton.

6. Celtics har över den senaste tiden bara tillåtit max 103 poäng per outing. Det är starka papper. Om laget håller i den statistiken, då kommer man besegra 76ers.

Det här kommer säkert bli jämnare än vad Vegas lagt linan på. Jag är övertygad om att Celtics är 9-0 på hemmaplan efter nattens match. Jag väljer att spela Celtics -5.5 hos bet365 .com

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip