Game 7 i Boston och Celtics är klara favoriter, vilket är korrekt. Bucs skada på deras "wingman" Middleton kommer synas. Det bara är så. Han har snittat många sköna poäng för Bucks över de senaste säsongerna. Bucs är inte "döda" på något sätt när de trots allt har Giannis med i laget. Kanske topp 3 i hela NBA?! MEN det stora bekymret är att de har få som gör poäng och samtidigt skjuter man sämre än sämst över de senaste matcherna. Det håller inte. Celtics är och skall vara favoriter på hemmaplan i game 7.

Jag spelar på att Celtics slår ut de regerande mästarna Bucs i afton och att totalpoängen håller sig under 219,5, vilket känns mer än rimligt med tanke på hur de övriga matcherna i serien har sett ut. Pinnacle har oddset 1,74 på Celtics och under 219,5 poäng. Jag nyper det oddset.

Värt att notera:

1. Bucks skjuter pinsamma 34,6% vad gäller trepoängsskyttet i slutspelet och mot Celtics har de bara 31%. Det håller inte.

2. Celtics superstar Tatum var exceptionellt vass i game 6 borta mot Bucks. Han satte hela 46 poäng när det behövdes som mest. Han sköt 17/32 FG och 7/15 trepoängare. Totalt spelade han 43 minuter. Det var en mäktig syn. Noterbart är att innan Tatums outing och med det resultatet var det bara LeBron James, Wilt the Stilt, Kawhi Leonard och Jamal Murray som satt +45 poäng i en match 6 för att nå en game 7. Fyra av dessa fem vann också game 7. Intressant stats.

3. En spelare som det sällan pratas om är Celtics guard Derrick White. Han är en naturkraft i defensiven för att vara en guard och lika stark framåt när han väl attackerar korgen. Pass på.

4. Celtics har lyckats "störa" Bucks med sin uppställning med tre guards (Tatum, Brown och White), forward Marcus Smart och en stor spelare. Bucks har till dags dato ej kommit underfund med hur de skall stå upp mot den lineupen.

5. Hur skall Bucks göra för att betvinga Celtics? Det är klart att chansen fortfarande finns där för de regerande mästarna. Giannis måste fortsätta spela på sin höga nivå, men övriga spelare och skyttet måste bara var synligt. Giannis och Holiday stod för 91% av Bucks poäng under första halvlek. Det kommer inte att fungera. Flera spelare måste involveras.

6. En stats som är intressant är att inget lag har vunnit två raka matcher i matchserien.

För mig är det här egentligen en match som kan gå hursom, men Bucks illa skytte gör att Celtics skall vara favorit. Mitt spel landar i att Celtics vinner på hemmaplan och att det blir ganska få poäng totalt sett. Jag spelar Celtics och under 219,5 poäng till oddset 1,74 hos Pinnacle.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip