En rakt över suverän mach mellan två topplag i Eastern Conference mellan Celtics (11-3) och Bucks (10-4). Verkligen ögongodis för alla basketbollälskare lagom till Thanksgiving på torsdag!

Jag håller Celtics som det bättre laget även om Bucks kommer från fem raka segrar och är starka för dagen. Giannis och Lillard har äntligen börjat finna sina roller i startuppställningen och det borgar gott framåt för Bucks.

Celtics talangflora är bäst i NBA; utan tvekan. MEN. De har också lyckats slarva en hel del, trots att de har allt som behövs för att bli NBA-champions. Vad är deras största problem? Jo, att hålla fokus uppe i fyra kvartar som krävs för att vinna en match. I den senaste outingen mot Hornets ledde man med 18 poäng en bra bit inne i matchen, men sedan börjar det spridas bollar, det börjar spelas dåligt defense och det blir också en ”glitch” i offensiven. Celtics är usla på att stänga matcher. Det är min poäng.

Nu är det en toppmatch på hemmaplan för Celtics och den här outingen vill de vinna. De vill visa att de är bäst och jag bygger mitt spelvärde på att Celtics (som ofta detta år) leder i halvlek. Jag tar Celtics -3 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com


Värt att notera:

1. När Celtics sätter över 117 poäng per outing är de 5-1 i sin matchup. Bucks på sin kammare är 10-3 när de sätter över 120 poäng per outing. Detta är två riktigt bra lag som gör många poäng framåt.

2. Celtics äss Jayson Tatum snittar på 29.7 poäng per match. Han plockar in 8 returer och har ett snitt på sina skott som berättar 55.4%. Starka papper. Hos Bucks är det Giannis som har bäst poängsnitt med 24.5 poäng per match. Han plockar 11 returer och har nästan samma snitt som Tatum gällande FG-percentage per skott (se 54%)

3. Celtics har ett topp 5-defense i år. De tillåter bara 106 poäng framåt från motståndarna. Notera det.

4. Det som har varit Celtics största bekymmer har som nämnts i ingressen; att stänga matcher och sedan den stora mängd av turnovers som äger rum varje match. Man har snittat 11 turnovers per outing och det kommer inte fungera. Mot Bucks i afton måste detta städas upp rejält.

5. Bucks kommer som sagt från fem raka vinster mot Bulls, Raptors, Hornets, Mavericks och Wizards. Det är helt OK lag att ha en winning streak mot. Idag är det dock en helt annan potatis.

6. Celtics har vunnit sex av sina sju senaste och det är också fullgott. Noteras bör att Celtics har vunnit sina sex senaste hemmamatcher mot en s.k. Central Division-motståndare.

7. Som sagt; Bucks -5.5 är linan och det är inte säkert att Celtics till slut mäktar med det, då de möter ett starkt Bucks, därav mitt spel på Celtics -3 i halvlek. Bucks är topp 6 i NBA gällande sitt trepoängsskytte. De sätter i snitt 14 stycken per outing.

Det som väger över för mig gällande den här toppmatchen är Celtics talang och hemmaplan. Kan de bara städa upp sina enkla misstag med turnovers, då kommer de vinna den här matchen. Jag spelar som sagt Celtics -3 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip