Celtics fick äntligen ordning på sitt försvarspel i game 4 borta mot Heat och vann på ett respektingivande sätt. Laget fick, med all rätt, stå ut med en hel del kritik efter game 3. Det är sällan man ser en sådan mental kortslutning som då, men som sagt; i grund och botten ÄR Celtics det bättre laget och de har fortfarande en mycket god chans att gå vidare, trots allt.

Dagens speltips kommer landa på Celtics i game 5. Jag tror de vinner med minst -3 OCH jag tror också att de presterar över 111,5 poäng. Den kombon ger oddset 2,07 hos Unibet.com.

Värt att notera:

1. Celtics måste ta en match i taget, men jag tycker att de spelade mer koncentrerat, tog tag i sina uppgifter och levererade som ett lag i game 4. När de spelar på det sättet är de som sagt ett bättre lag än Heat.

2. Heat's guard Gabe Vincent är borta från kvällens match och det är ett avbräck för Heat. Notera det.

3. Celtics är 37-2 under grundsäsongen när de skjuter +40% från trepoängslinjen, men bara 29-31 när de misslyckats med det. Det är fakta. De måste skjuta fler trepoängare och de måste höja snittet på antal som går i. Låter som en klyscha, men det är fakta. Våga ta skotten!

4. Celtics är ett bättre lag än Heat, men de måste bevisa det som ett LAG också. Heat är till dags dato frånsett game 4 det lag som spelat bäst som EN enhet tillsammans. I afton kommer det bli ett bekymmer för Heat när Vincent är borta från sin guardposition. Det kommer hjälpa Celtics Brown att skapa mer möjligheter för sina kamrater. Värt att notera.

5. Celtics har varit i den här läget tidigare; inte med 0-3 i baken, men som sagt nu är det 1-3 och hemmaplan i afton. De har ett lag som kan vinna mot alla lag. I game 3 var Celtics pinsamma, men de facto i game 4 stod de upp och vägrade ge sig, trots underläge med nio poäng i tredje kvarten.

6. Jag högaktar Celtics Jayson Tatum. Han har levererat när det verkligen har gällt som mest och Heat har inte lyckats försvara sig mot honom. I game 4 satte han 33 poäng, tog 11 returer och hade sju assist. Då snackar vi verkstad.

7. Heat har som sagt spelat helt rätt utifrån sina förutsättningar och har tryckt ner Celtics rejält, där de är som svagast. MEN om Celtics får snurr på sitt skytte och våga ta trepoängsskotten som de normalt gör, då har de toppchans att vinna i afton på hemmaplan.

Mitt speltips bygger på ett taggat Celtics som spelar för varandra, vågar ta skott och är stabila i defensiven. Jag spelar komben Celtics -3 och Ö111,5 poäng framåt till goda 2,07 hos Unibet.com.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip