Celtics vs Heat.

Två riktigt fina lag som möts direkt i NBA-uppstarten. Jag har Celtics som vinnare av NBA-championatet i år och kommer följa dem noggrant.

I premiären mot Knicks var det väldigt ”stökigt” och det var mycket som inte fungerade. Vi får skylla på ringrost, men laget avgick ändå med hedern och vinsten (108-104) i behåll. Jag gillade det jag såg av nyförvärven Porzingis och Holiday. Framför allt skötte sig Holiday exemplariskt i defensiven (försvarade Randle och plockade bort honom i stort sett helt). Porzingis har fått en perfekt roll hos Celtics och levererade in 30 poäng direkt. Celtics har så många produktiva spelare i bl.a. Brown och Tatum, vilket gör att Porzingis får mer tid och yta att hantera sitt spel och sina skott.

Heat har äntligen fått tillbaka sin starting guard Tyler Herro i förstafemman efter att ha varit borta i stort sett hela förra säsongen. Det ger per automatik en boost för Heat som i det närmaste stått och fallit med Jimmy Butler den senaste tiden. MEN Heat har fortfarande en del moln över sin trupp, då många är skadade i inledningen av säsongen. Fyra spelare är borta i aftonens match och det är tufft. Särskilt mot Celtics på bortaplan.

Jag är övertygad om att Celtics kommer vinna den här outingen, men linan i Vegas är hög, -8.5. Jag väljer istället att spela Celtics -4,5 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 . För dig som bara spelar moneyline är Celtics det givna spelet.

Värt att notera:

1. Heat har spelat tre Easter Conference Finals och två NBA-finals över de senaste fyra åren. Laget är bra. Riktigt bra. Jag var helt inne på att Heat skulle få Lillard, men så blev icke fallet. Hade han landat hos Heat, då hade många experter lagt dem som 1-2 i årets favoritrace.

2. Heat har en riktigt tufft start på årets NBA-säsong. De spelar nämligen 12 av de kommande 16 matcherna på bortaplan och åtta av dessa 12 är mot lag som spelade i slutspelet under fjolårssäsongen. Det är ingen lek. I afton mot Celtics och dagen därpå mot Bucks. Ett grymt tufft schema.

3. Celtics och Heat har mötts i Eastern Conference Finals vid tre tillfällen över de fyra senaste åren. En enorm statistik. Heat vann game 7 mot Boston i just Boston och det var en riktigt skalp. Sedan spelade Nuggets bort Heat i finalen. Till skillnad från Heat har Celtics boostat sitt lag med Porzingis och Holiday. Det är två A-spelare som med all garanti i världen kommer lyfta Cetlics mot stordåd. Det är min föraning.

4. Celtics lär vara hemskt taggade i afton i och med respasset i game 7 i fjol. Lita på det. Den här matchen vill de vinna för land och rike.

5. Heat dominerade rebuild-Pistons i game 1 även om det blev hemskt jämnt till slut. De satte 25 poäng på Pistons turnovers. MEN i slutet föll skottprocenten rejält och Pistons var nära att skrälla. Mot Celtics kan inte Heat skjuta 40% och tro att det blir en jämn match. Det kommer inte gå.

6. Heat inledde svagt under fjolåret och var 7-11 efter 18 matcher. Risken finns i år också med tanke på deras spelschema.

7. Celtics Jayson Tatum var som alltid lika bra som Tatum kan vara. Han satte 34 poäng (13/22), tog 11 returer, med fyra assist och två steals.

8. Celtics måste rätta till sitt trepoängsskytte direkt i afton mot Heat. När Brown, Hauser och Pritchard skjuter 0-11 bakom bågen, då är det helt iskallt. Det går inte mot bättre lag än Knicks.

Jag tror stenhårt på Celtics-vinst och finner spelvärde i att de redan leder i halvlek med -4.5 poäng till oddset 1.90 hos bet365 .com. Du som bara spelar moneyline, du spelar Celtics!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip