Kanske det största "rivalryt" som finns i NBA-historien avgörs i afton i TD Garden. Celtics (37-11) tar emot Lakers (24-25). Snacka om episk match och hur mycket historia som helst bakåt i tiden att ta del av. MEN. Jag koncentrerar mig på kvällens match och för Lakers-fans måste det kännas på det stora helt hopplöst när deras två superstars LeBron James och Anthony Davis INTE spelar. Notera det.

Med den vetskapen är också oddset på matchen moneyline extremt låg och handicap-linan tråkig. Celtic kommer vinna den här outingen, men spelvärdet får vi leta annorstädes efter. Jag tycker mig finna ett bra odds i att Lakers inte når över 28.5 poäng i första kvarten till oddset 1.82 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Lakers har haft relativt svårt (sett över en längre tid) när varken James eller Davis spelar att scora tidiga poäng. Överlag ligger laget på plats 14 i NBA i poäng framåt per snitt om 114. Jag har svårt att se dem komma ut som tigrar idag och bara skjuta ett högre snitt än normalt UTAN David och James. Jag kan inte se det och därför gillas under 28.5 poäng i första kvarten.

2. Celtics å sin sida älskar sin hemmaplan och fans. Ni kan hoppa upp och klappa er på att när man möter Lakers; då är alla taggade till max, oavsett om James el Davis spelar. Det ligger så fruktansvärt mycket baskethistoria och skvalpar i den här matchserien.

3. Lakers defense har verkligen fallit isär på slutet och det syns i statistiken. De har fyra raka matcher, där de släppt in +130 poäng. I afton är inte heller Davis med och plockar returer. Celtics å sin sida är nr 5 i ligan när det kommer till att göra poäng framåt.

4. Celtics har vunnit åtta av sina tio senaste matcher och har gjort det med bravur.

5. Celtics har ingen skada på sina åtta bästa spelare, vilket gör att de kommer maxa sina spelare och bänk i afton.


Jag spelar på U28.5 poäng för Lakers i Q1 av 4 i afton till oddset 1.82 hos Unibet .com. Celtics hemma. Celtics med ett väl fungerande defense och samtliga nyckelspelare ordinarie för första gången på länge. För Lakers del kommer många av de yngre försöka göra skillnad på planen, men jag har svårt att se dem vara en utmanare i afton.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip