Vilken läckerbit vi påbjuds i afton. Celtics (46-12) vs Mavericks (34-25). Två lag som är riktigt bra i grunden, men frågan är om det finns något lag som ens är nära Boston Celtics för dagen? Låt mig tvivla. Celtics har nio raka segrar över de 10 senaste spelade. En fantastisk insats. Om vi tittar på hur laget sett ut i februari pratar vi stilla jämförelser med topplag från förr som Lakers från 1971-72, som Warriors 2016-17 och Bulls 1996-97. Det är enormt starka siffror.

I afton möter man Mavericks som spelat flera matcher i rad och på bortaplan. Aftonens match är den sista innan hemfärd och möte med 76ers. De har som Celtics spelat jättebra, men rimligen torde de vara något slitna.

Celtics kommer vinna den här matchen utan tvekan, men linan är en aning hög för mig. Jag väljer att spela Celtics -6 i halvlek till oddset 1.95 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Celtics är min favorit till att vinna NBA som jag berättade om redan i säsongspremiären. Laget har en sådan talang på plan och även vid sidan av planen. Det finns ett sådant djup i truppen att varje NBA-lag skulle vilja vara Celtics (ni greppar). Celtics starting lineup har fyra All-Stars, där Jayson Tatum är den mest glimrande. Han har aldrig spelat så bra som han gör nu. Han snittar 27 poäng med 8.5 returer och 4.9 assists. Som han spelar nu är han med i MVP-snacket.

2. Lagen har mötts en gång i år och Celtics vann den outingen.

3. Mavericks Doncic fick en s.k. "sprained ankle" mot Raptors senast och det finns inget beslut taget om han spelar eller inte. Oavsett vinner Celtics, men linan kan kanske bli +10 till Celtics fördel.

4. Celtics lag spelar som en maskin för dagen och det är svårt att stoppa dem, då de är lika vassa bakåt som framåt.

5. Mavericks har ett bra lag, men inte samma djup för en stark rotation av spelare som Celtics.

6. Celtics rebounding var enorm mot 76ers. De hade 56-28 i fördel. Starkt!

7. Som sagt; det är Mavericks tredje match på fyra dagar och det måste kännas i benen.


Jag är övertygad om att Celtics vinner den här matchen. Bästa spelvärdet är Celtics -6 i halvlek till oddset 1.95 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip