NBA-finals game 1 inleds i afton. Boston Celtics vs Dallas Mavericks. En storfavorit till titeln och en mini-skräll att nå finalen. Det är våra förutsättningar. I absolut rätt läge blir även Celtics helt skadefria och får in sitt äss Kristaps Porzingis in i sin ordinarie lineup. Han har missat de 10 senaste matcherna pga. bristning i en vad. Porzingis är Celtics "big man" och är nästan omöjlig att hantera under offensiv och defensiv korg. MEN. Han har är också en enastående skytt, oavsett läge på banan. Detta är ett jätteplus för Celtics och det som bör noteras är att Porzingis kanske är Celtics 3-4 bäste spelare i ordinarie lineup. Huvva!

Jag har haft Celtics som min NBA-champion 2024 och kommer inte krångla till det nu. I game 1 spelar jag Celtics -5 till oddset 1.74 hos Unibet . com.

Värt att notera:

1. Celtics är 27-4 på hemmaplan i TD Garden i år. Snacka om hemmaplansfördel!

2. Mavs Doncic är en enastående spelare. Han har varit NBAs främste poänggörare under säsongen med ett snitt om 34 poäng per game. Han har också snittat 9 returer per outing och 9 assist per game. Doncic gillar dock att spela i TD Garden. Här har han snittat 33 poäng per match i snitt. MEN. Kan han göra allt själv på egen hand? Nej.

3. Celtics har en chans att vinna sin 18 titel. Snacka om elit.

4. Mavericks vann "matchen i matchen" mot Timberwolves när Mavs Lively och Gafford kunde ta returer. Med Porzingis i Celtics färger igen kommer de få stora problem, eftersom Celtics äss kan ta offensiva returer, men han kan också backa och sätta trepoängare. Mavericks kommer få problem här. Tro mig.

5. Jag har ännu inte nämnt Celtics två superstars i form av Jaylen Brown och Jayson Tatum. Jag börjar med Brown, eftersom hans insats kommer vara extremt viktig i en specifk matchup mot Mavericks. Det är Brown som kommer få spela defense mot Luka Doncic och det är inget enkelt uppdrag. Jag tror ingen kan stoppa Doncic, men Brown's uppgift blir att suga musten och energin ur Doncic - låta honom få kriga för varje poäng = då har Mavericks en trött spelare i slutet av matchen. Det är Celtics strategi. Noteras bör att Brown blev Eastern Conference MVP, eftersom han snittade 30 poäng med 5 returer och 3 assist. Du trollar inte bort Jaylen Brown.

6. ...och sedan har vi Celtics absolut bäste spelare i form av Jayson Tatum. Superlativerna tar aldrig slut. Nu vet också Tatum hur det känns att förlora i en final också (stryk mot Golden State Warriors 2022). Han är taggad för att vinna. Han vet vad som krävs. Han är också den som fått mest spel på sig gällande NBA-finalens MVP. 

7. Celtics Jrue Holiday får äran att spela defense mot Mavericks nr 2 - Kyrie Irving och det är en mycket intressant matchup. Irving spelade riktigt bra mot Timberwolves härförleden. Han snittade 27 poäng och 5 assist per outing. Han satte 49% av sina skott, vilket är riktigt bra för att vara honom. Irving har 8 All-Star-matcher i ryggen plus NBA-guld. MEN. Holiday är redo. Han har 6 All-Defense-selection och är också van att spela i tuffa matcher (vanna NBA-guld med Bucks). Min feeling är att Holiday går vinnande ur den här matchupen.

Det här kommer bli en riktigt spännande och kul match mellan två bra lag. Jag vill dock bestämt hävda att Celtics har för många vapen för att Mavericks skall orka försvara sig över fyra quarters. Jag spelar Celtics att vinna game 1 med -5 poäng till oddset 1.74 hos Unibet .com.

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip