Det kändes helskönt att vara rätt på det i game 1 med enkel Celtics-vinst. Det var en dominant vinst, där Celtics satte hela nio mer trepoängare än Mavericks, men de vann också den s.k. "assist-fajten" med överlägsna 23-9. Utöver det kom Porzingis tillbaka in och spelade in sig i A-rotation (startar garanterat i förstafemman i game 2) efter en stund och spelade förträffligt. Jag skrev i min game 1-analys att Celtics har på tok för många vapen och det stämde rakt över. 

Vad säger vi då om Mavericks? Ja, Doncic spelade som vanligt riktigt bra, men hans vapendragare Kyrie Irving som faktiskt är 0-11 mot Boston hade en iskall dag. Det var hans sämsta match i hela slutspelet tyvärr när det gällde som mest. Han sköt 6/19 från fältet för facila 12 poäng, tre turnovers, två assist och landade på -19 (!) över 37 minuters spel. MEN. Det var Celtics som gjorde honom dålig. Celtics Holiday och White tog udden ur honom.

Nu är det dags för game 2 och jag kommer INTE att spela emot Celtics. Tro mig. Celtics kommer vinna game 2 också, men det handlar om att finna rätt spelvärde. Mavericks är inget "push over-lag", men de blev detroniserade senast och det tar tid att komma över en sådan överkörning.

Jag är övertygad om att Celtics vinner matchen, men moneyline är för dåligt odds. Jag gillar däremot Celtics -3.5 i halvlek till oddset 1.80 hos Unibet och tar det. Notera alla spännande sidospel som erbjuds hos många spelbolag. Celtics Porzingis kommer enkelt göra över 15 poäng = leta bra odds på det överspelet.

Värt att notera:

1. Som sagt Kristaps Porzingis. Killen kom tillbaka efter att ha varit borta i +10 matcher, men tog kommandot direkt tack vare hans energi, defense under korgen och satte de skott han behövde göra. En riktig vitamininjektion de luxe för Celtcis. Nu är det game 2 och han kommer få spela i starting lineup med all rätt. Porzingis kommer hjälpa Celtics i defense, men framför allt med energin i offensiven. Räkna kallt med att Celtics kommer likt en galopphäst att i det närmaste "skena" från start i game 2. 

2. Celtics var så dominanta, trots att deras superstar Jayson Tatum hade en "sådär-dag-för-att-vara-honom" 6/16 från fältet för 16 poäng är inget man skriver hem om, men hans närvaro på planen gör alltid sitt till och han sätter oftast rätt bollar i rätt läge. Tatum snittar normalt 28 poäng på hemmaplan. Notera att Tatum (26 år ung) har 2 616 poäng i slutspel, vilket är nr 2 i NBA-historien. Bara Kobe Bryant som har mer poäng framåt i samma ålder. Räkna med att Tatum kommer studsa tillbaka i afton. Leta odds, där han gör +26 poäng, då är ni på säkra sidan.

3. Mavericks Luka Doncic är en fantastisk spelare, men han kan inte göra allt själv. Han hade 30 poäng och 10 returer i game 1 och det räcker normalt långt i vanliga matcher, men Celtics är ingen vanlig motståndare. De är laget att slå och jag är övertygad om att Mavericks får enormt svårt att röra Celtics. I game 2 nu så måste Mavericks försöka finna nya vägar för att vinna en bortamatch. Om de inte gör det känns de rökta, eftersom Celtics är ruggigt starka på bortaplan. Jag tror inte Mavericks mäktar med att vinna game 2, men för deras skull är det nog ett måste.

4. Mavericks offensiv hade inte en skugga av en chans mot Celtics defense senast. Det var klasskillnad.

5. Celtics vann med 107-89 i game 1. De tog kommandot omedelbart och sedan släppte de aldrig på gasen. Sex olika Celtics-spelare satte +10 poäng. Det är inte lätt att försvara sig mot ett sådant starkt lag med det djupet. 48 poäng från trepoängslinjen är starka papper. Detta gjorde man trots att superstar Tatum hade en "off day at work". Nej; Celtics for the win.

6. Celtics är 37-4 på hemmaplan i år. Notera det.

Jag är som sagt övertygad om att Celtic kommer vinna även game 2, samtidigt som Mavericks nog bör plocka denna för att ha en chans, men hur jag än vänder och vrider på det har Celtics ett svar på Mavericks offensiv. Jag försöker finna ett spelvärde i att Celtics leder med -3.5 poäng i halvlek till oddset 1.80 hos Unibet .com. MEN scrolla igenom sidospel och leta odds på Celtics Tatum (han kommer göra minst 26 poäng i afton). Leta även odds som ger bra kopplat till Celtics Porzingis att skjuta +15 poäng i matchen.

Celtics är en nivå upp gentemot Mavericks även om superstar Doncic kommer hålla matchen vid liv. Jag spelar Celtics -3.5 i halvlek till oddset 1.80 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip