Vilken strålande inledning på helgen inom NBA.

Regerande NBA-mästarna Nuggets (28-14) gästar Celtics (32-9) i TD Garden. Det blir ingen lätt uppgift för Nuggets, då Celtics är 20-0 (!) på hemmaplan i år OCH får tillbaka två ordinarie i förstafemman i afton. Det är viktigt att notera.

Nuggets har som många andra lag haft en del skadebekymmer, men har alltid leverans från kanske NBAs bäste spelare, Nikola Jokic, som skjuter skarpt, som tar många returer och som spelar fram sina lagkamrater till perfekta lägen för enkla poäng.

Celtics har en toppchans att vinna hemma. Moneyline är för lågt satt för att det skall finnas ett spelvärde. Jag kommer plocka Celtics -5.5 till oddset 1.76 hos bet365 .com.Värt att notera:

1. Celtics är fullt manskap till kvällens match. Såväl Porzingis och White är spelklara och det gör Celtics till en svårslaget lag och som sagt; obesegrade hemma i år.

2. Över halva säsongen i NBA är Celtics det lag som har mest antal segrar (se 32).

3. Nuggets kommer inte ha sitt bästa lag på banan, (se skador på exv Gordon), men de har en trupp som är gedigen och bänken har ett stort djup och kunnande. De kommer kunna vara med länge i den här matchen.

4. Celtics har tre raka segrar och har rejäl vind i seglen in mot den här matchen och återigen; de spelar på hemmaplan.

5. Celtics femte bäste spelare snittar 23 poäng per outing. DET berättar vilket djup OCH spets laget har. I NBA pratar man om ”eight man rotation” och ligans bästa finns hos just Celtics.

6. Nuggets duo Jokic och Murray är extremt starka tillsammans. Kanske NBAs bästa. Men Nuggets har haft svårt att få till sin starting lineup pga. skador.

7. Nuggets har haft stora problem med att vinna på bortaplan i år. Man är 11-10 i år och det är en dramatisk skillnad från i fjol. Till den här outingen har de haft sin beskärda del av tufft motstånd; Jazz, Pelicans, Pacers och 76ers. Detta är den sista fajten innan lite fler matcher på hemmaplan. Celtics möter Nuggets i ett perfekt läge och skall vara favoriter.

8. Celtics är nr 1 i den offensiva rankingen. Nuggets är nr 5.

Jag tycker det mesta talar för Celtics idag. Obesegrade på hemmaplan. Får tillbaka två starters i lineupen, samtidigt som Nuggets haft en rad matcher mot tufft motstånd. Jag spelar Celtics -5.5 till oddset 1.76 hos bet365 .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip