Game 7 mellan Celtics och Sixers avgörs i TD Garden i Boston. I mina ögon hade Sixers sin bästa chans att stänga den här serien senast på hemmaplan, men det lyckades man inte med. Idag kommer Celtics att vinna och ta nästa steg mot en eventuell NBA-titel.

Spelvärdet tycker jag ligger i att Jayson Tatum spelar som han skall göra och gör det mer enhetligt över fyra kvartar. Vi som såg game 6 slet vårt hår de första 40 minuterna, innan killen vaknade till liv och spelade som han kan göra. Det var Tatum som var skillnaden i sista kvarten.

Mitt spelförslag bygger på att Tatum kommer ut heltaggad från start och håller ihop sitt spel över samtliga kvartar. Jag tar oddset på 1,77 hos Unibet , där Tatum gör fler poäng än 28,5.


Värt att notera:

1. Celtics är 30-9 på hemmaplan i år. Laget är en svår nöt att knäcka hemmavid. Publiken är skoningslösa mot alla gästande lag.

2. Celtics har spelat i 35 s.k. game 7-matcher och vunnit hela 26 av dessa.

3. Celtics superstar Tatum var helt osynlig offensivt senast. Tills det var dryga 5 minuter kvar av matchen. Tatum var 1/15 från FG-range och hade fattiga sju poäng i statistiken i en måste-vinna-match. Han hade skapat fyra turnovers och var helt iskall. MEN. Tatum sätter nästa fyra skott från three point range och satte 16 poäng över dessa få minuter och vände matchen. En Tatum som vågar ta boll och vågar skjuta kommer göra många poäng.

4. Tatum är 4/30 om vi ser till hans spel i första halvlek över de tre senaste matcherna. Det förstår alla att det inte kommer funka i längden. Kvällens körorder kommer vara entydig; kliv ut och var aggressiv från minut ett. Det finns inget annat som kommer att gälla. Det gör att det finns spelvärde i Tatum Ö28,5.

5. Den Tatum som jag vill se är den som dök upp under game 5, då han satte 36 poäng plus 10 returer. Har han det fokuset; då vinner Celtics.


Jag spelar Celtics Jayson Tatum att göra mer än 28,5 poäng till goda oddset 1,77 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip