Boston Celtics tar emot Golden State Warriors i natt klockan 02.00. Jag tror på de regerande mästarna och spelar Warriors -5,5 till oddset 1.70 på Unibet .

Boston Celtics: 13-2
Golden State Warriors: 11-3

Celtics kommer till den här matchen med 13 raka segrar. Warriors med 7 raka. En svit kommer alltså att ta slut i natt och jag tror att det är Celtics som kommer att åka på första förlusten på länge.

Cetlics har varit det stora utropstecknet hittills under säsongsinledningen. De har imponerat, framför allt med sitt försvarsspel. Men här ställs de inför sin allra tuffaste utmaning hittills. Warriors har hittat sin form och när Warriors är i form är det inget lag som kan stoppa dem. De har vunnit sina tre senaset matcher med över 18 poäng i snitt.

Efter att Gordon Hayward skadade sig har Celtics tvingats ge större förtroende till ett par unga spelare. De har gjort det bra, men här kommer de att ställas mot ett lag som kan avslöja deras brister. Jag tror att Jaylen Brown och Jayson Tatum kan bli lite skakiga här.

Noterbart är att Cetlics inte har vunnit hemma mot Warriors sedan 2013. Warriors har tre raka segrar i Boston. I fjol vann de med 16 poäng.

Jag tror också att Warriors ser det här som en stormatch. Det här är en chans för dem att sätta stopp för Celtics vinstsvit och visa vilket lag som är bäst i NBA. Jag tror att de har sett fram emot den här matchen.

Schemmässigt är det en viss fördel Warriors också. De har en lång hemmasvit bakom sig och två dagars vila inför matchen. Efter den här matchen väntar matcher mot Philadelphia 76ers och Brooklyn Nets. De har alltså ingen stormatch framför sig som de behöver spara på krafterna inför. Celtics spelade borta mot Nets i förrgår och har alltså haft en dags mindre vila inför matchen.

Celtics har varit bra under inledningen av säsongen men inget lag i ligan är trots allt på Warriors nivå. Här kommer de motiverade, utvilade och formstarka. Jag tror att det finns en risk att folk sover på Warriors här eftersom de inledde säsongen lite tveksamt. Men tittar man på deras senaste matcher så har de hittat tillbaka till sin normala form. Jag tror att de skjuter sönder Celtics försvar och vinner med runt 10 poäng.

Mitt spel: Golden State Warriors -5,5
Odds: 1.70 på Unibet
Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip