Charlotte Hornets harvar runt i ingenmansland i den östra konferensen. Laget befinner sig på niondeplats just nu så tekniskt sett lever hoppet om slutspel men deras matchfacit på 9-14 speglar mer hur spelet sett ut. Efter att man signerade Terry Rozier till en megadeal i somras från Celtics bänk så låste man sig på nytt i en position där man varken kan riva ner och bygga om eller satsa framåt. Hornets utveckling hänger på att Graham, Monk och Bridges utvecklas till något utöver det vanliga. Alla tre är skickliga spelare men ingen känns som en given allstar i framtiden.

Brooklyn Nets har börjat hitta rätt efter en knackig start på säsongen. På sina tio senaste matcher man gått 7-3. LeVert och Irving saknas fortfarande men vi börjar känna igen lagspelet från förra säsongen. Spencer Dinwiddie har klivit fram som en jätte på slutet med viktiga insatser både som playmaker och poänggörare.

Nets är ett mer välcoachat lag under Atkinson. Hornets har så många frågetecken kring sig att det är svårt att veta vart man ska börja. Nets har stommen för att vara en titelutmanare. Nu väntar man egentligen bara på att Kyrie och Durant ska bli friska och kunna spela tillsammans. Tills dess handlar det om att bygga vidare på lagsammanhållningen.

Även om matchen spelas i Charlotte så håller jag Nets som klara favoriter. Hornets formkurva pekar spikrakt neråt med sju förluster på tio senaste matcherna. Deras Pick and Roll-försvar är under all kritik och det är bara en i mängden av en rad problem som Hornets behöver se över. Här måste jag bara kliva in på bortasidan!


Speltips: BKN Nets med handicap -2,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip