(Jag ska börja med att slänga in en notering ifrån gårdagen. Jag skrev att LeVert inte skulle spela men det blev, något oväntat, klart precis innan matchstart att han kunde vara med.)

Till nattens spel:

Charlotte Hornets tar emot Toronto Raptors på onsdagen. Hornets befinner sig en placering från slutspel i den östra konferensen. Trots att man befinner sig nio matcher ifrån en vinstprocent på 50%. Hornets var tippade att ligga i botten så överlag har man varit en positiv överraskning. Devonte Graham är en oslipad diamant som tagit ett massivt kliv i sin utveckling den här säsongen.

Hemmalaget har tvåvägsspelaren Marvin Williams uppsatt som tveksam till spel. Gästande Toronto har en betydligt längre skadelista. Van Vleet, Hernandez, Powell, Gasol och Siakam saknas. Van Vleet och Siakam stor för en stor del av Raptors offensiva produktion. Samtliga spelare är vanligtvis en del i gästernas rotation.

Det gick i några matcher att dölja skadorna som drabbat Raptors men över tid är det svårt att kompensera för den kvalitén laget saknar. Kan man fortsätta gå runt 50% vinster tills åtminstone Siakam är tillbaka så mycket vunnet. Just nu befinner sig Raptors på fjärdeplats i den östra konferensen men jag räknar med att både Sixers och Pacers kommer gå om där närmsta veckan. Nästan samtliga spelare förväntas vara tillbaka igen nästa vecka.

Med så pass många spelare borta kommer Lowry få bära ett stort ansvar i anfallsspelet. Defensivt har laget ett system under Nicke Nurse som inte försvinner oavsett vem som spelar. Raptors trivs med trepoängsskytte och hög fart i spelet. Det gör Hornets också men man har inte alltid spelarna för att kunna dra upp tempot. Mot Raptors kommer man att få hjälp med detta - en nyckel. Ja, gästernas skadesituation är den enda anledningen till att linan är så pass låg och det är enligt mig inte tillräckligt. Många poäng att vänta.


Speltips: Över 207,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip