Brooklyn Nets har haft en tuff start på säsongen. Man nådde slutspelet ifjol med en lagspel som fick hela ligan att häpna och älska sättet laget spelade på. Under sommaren signade man Kevin Durant, Kyrie Irving och DeAndre Jordan vilket gjorde laget till en utmanare till titeln inom två år. Främst för att Durant fortfarande är skadad och kommer missa hela säsongen. Även om ligans kanske bästa spelare saknas så förväntas ändå laget klara åtminstone en slutspelsplats. Än så länge har det inte varit fallet. Tränaren Atkinson har haft svårt att integrera Irving i laguppställningen så spelet har inte klickat på samma sätt som det gjorde förra säsongen.

Chicago Bulls får man säga har inlett säsongen oväntat bra. Det är ett lag som förväntas ligga i botten av den östra konferensen. Trots det har man lyckats bärga fyra segrar första tolv matcherna. Det är bara en tidsfråga innan tränaren Boylen får sparken enligt mina vibbar. Spelarmaterialet är anpassat för att spela en snabb typ av basket medan han försöker implementera defensivt inriktad college-basket på spelarna.

På skadefronten saknas Felicio och Otto Porter. Den sistnämnda är en av de bäst betalda spelarna i Bulls och förväntas bära en tung last i Bulls offensiv när han kan spela. Hos gästerna saknas LeVert och Kevin Durant. Luwawu-Cabarrot och Kyrie Irving. Den sistnämnde kommer givetvis vara en viktig del i Nets framtida lagbygge men även om han inte spelar i dagsläget tror jag inte det kommer vara ett särskilt stort avbräck. Baserat på förra säsongen då man spelade en fantastisk lagbasket så finns det mycket att ta från i truppen.

Om Nets har ambitioner att nå slutspel den här säsongen så är det här den typen av matcher man förväntas vinna. Att vi får jämna odds på Nets-seger är bara att tacka och ta emot för. Bulls har egentligen inget att vinna i deras nuvarande situation och någon kollektiv "glöd" är svår att frambringa. Jag ser ändå en tämligen tät match och +1 känns mitt i prick.


Speltips: BKN Nets med handicap +1 – Odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip