Som om inte Chicago Bulls redan jobbade i motvind med tränaren man tillsatt, klubbledningen och spelartruppen så har skador plågat laget sedan december. Otroligt nog finns det fortfarande hopp om att nå slutspel. Främst beror det på Zach LaVines briljanta uppvisningar på den offensiva sidan av bollen. I match efter match håller han kvar laget när ingen annan klarar av att kliva fram.

Charlotte Hornets hade inte mycket med Allstar-helgen att göra. Den enda som deltog från laget i någon av de två matcherna var unge trepoängsspecialisten Devonte Graham. Han är också den spelaren jag återkommit till varje gång Hornets kommit på tal. Graham och Bridges är framtiden för Hornets. Rozier har föga förvånande inte motsvarat förväntningarna på jättelönen han fick i somras. Om Hornets nu går för slutspel vilket deras ägare Michael Jordan varit tydlig med att det är där målet ligger, så behöver man vinna här! Hornets matchfacit just nu är 18-36, en seger bakom Bulls.

Allstar-uppehållet kom lägligt för Bulls som fick vila upp några spelare i sin skadeskjutna trupp. Nu saknas Valentine, Dunn, Wendell Carter, Hutchison, Porter, Strus och Markkanen. För gästerna är Zeller, Martin och Rozier osäkra till spel med mindre skador.

Det är två lag som trivs i ett högt tempo. Nu saknar Bulls en handfull försvarsspecialister i form av Porter, Dunn, Wendell Carter och Valentine. Det kommer förenkla livet för gästande Hornets. Som vi sett tidigare är det ett lag som springer när chansen ges men har inte alltid kvalitén att styra tempot i den här ligan. Mot ett skadedrabbat Bulls finns alla möjligheter till det. Kan lagen bara hålla skyttet på en hyfsad nivå så är jag övertygad om att poänglinan på 210 poäng kommer köras över.

Speltips: Över 210 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip