Efter att ha börjat säsongen 3-3 har Houston Rockets tagit två raka segrar och fått lite lugn och ro. Laget är under hård granskning då man gjorde några radikala förändringar under sommaren. Chris Paul byttes bort mot Oklahoma Citys Russell Westbrook. Frågetecknen har varit många kring hur det ska fungera då både Westbrook och Houstons nuvarande stjärna, James Harden, är bäst med bollen i händerna. Duon är dock väldigt bra vänner sedan tidigare då dem vuxit upp med varandra och draftades av samma lag.

För Chicago Bulls är dagarna med Michael Jordan och Scottie Pippen sedan länge glömda. Det goda 90-talet har förvandlats till det miserabla 10-talet. Det är enorma problem inom klubbledningen och svårt att veta i vilken riktning laget är på väg. Man anställde Jim Boylen som en nödlösning efter att tidigare tränaren sparkats. Hans metoder är så långt ifrån NBA 2019 man kan komma. Spelstilen har också gjort det svårt att översätta det till vinster på planen. Laget har inlett med en 3-6-facit och den egentliga frågan är bara hur många matcher man kommer att förlora i år.

Som om inte situationen var nog för Chicago Bulls fans så är Otto Porter skadad; en av spelarna som lyfter högst lön i laget. Hos gästande Rockets saknas centern Nene och wingern Gerald Green men ingen av dessa hade förväntats starta om de varit tillgängliga.

Rockets problem är inte den offensiva produktionen utan det är förmågan att kunna försvara sig. PJ Tucker är en nyckel där för att det ska fungera. Han är en av få spelare i laget med sina styrkor på den sidan av bollen. Presterar man efter förväntningarna ska det här - trots den saftiga linan på bortaplan - vara en bra tvåa.

Speltips: HOU Rockets med handicap -6,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip