Hur bra är egentligen Miami Heat? Ja, det är en fråga värd att ställa i dagsläget. Det var många som höjde på ögonbrynen när Jimmy Butler lämnade Philadelphia i somras för att gå till ett Heat som försatt sig en knepig situation lönemässigt. Det kändes som laget peakat med befintlig trupp och det som behövdes var ett nybygge. Istället slog man på stort och signade ytterligare ett massivt kontrakt med Butler. Förväntningarna var att laget skulle knipa en slutspelsplats men inte mycket mer än så. Efter de första 13 matcherna börjar det pratas bland experter om att Heat kan vara en utmanare till åtminstone en final i den östra konferensen. Är det någonting vi lärt oss senaste 15 åren så är det att inte underskatta Heats tränare Erik Spoelstra. Han är utan tvekan en av ligans fem bästa tränare.

Chicago Bulls ligger otroligt nog tia med häng på en slutspelsplats trots att man bara vunnit fem av 15 matcher. Den här truppen är inte designad för att vinna just nu. Framtiden ser dock ljus ut med spelare som Coby White och Wendell Carter. Båda två har potentialen att utvecklas till framtida allstar-spelare.

Hemmalaget saknar Otto Porter som är en av lagets bäst betalda spelare. Hans skytte och defensiva förmågor saknas rejält i vad som annars är en ganska tunn trupp. Felicio och Kornet är ytterligare två spelare som missar mötet medan Hutchinson är uppsatt som ett frågetecken.

Miami Heat har fått tillbaka fjolårssensationen Tyler Herro efter skada. Skarpskytten fick en historiskt bra start på säsongen som rookie innan han skadade sig. Gästerna får däremot klara sig utan Winslow, Okpala och Olynik. Det mest kännbara tappet där är Winslow som annars spelar runt 30 minuter per match.

Det skiljer inte så otroligt mycket sett till kvalitet på spelarmaterialet lagen emellan. På tränarpositionen är dock skillnaden enorm. Gästernas stjärna Butler inledde också sin karriär i Bulls innan han lämnade laget under ganska kyliga förhållanden. Räkna med att han har ringat in det här datumet i kalendern.


Speltips: MIA Heat med handicap -4,5 - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip