Chicago Bulls slog Wizards vilket gör att hoppet om slutspel lever ännu med drygt 25 matcher kvar av säsongen. Det hjälpte inte att Bradley Beal gjorde 53 poäng. Bulls lagspel bärgade till slut segern. Zach Lavine stod återigen för en fin insats med 32 poäng på 11 av 20 från golvet. Det som var värt att notera från mötet är att rookien Coby White kan ha fått sitt stora NBA-genombrott. Han blev poängbäst i Bulls med hela 33 poäng. Den unge pointguarden draftades tidigt i förra årets draft och kom in med stora förväntningar på sig som han ännu inte riktigt lyckats infria. Mot Wizards fick vi se glimtar av vilken potential han har.

Oklahoma City Thunder knappade in på lagen i toppen av den västra konferensen då man slog San Antonio Spurs med hela 28 poäng för två dagar sedan. Det var en mäktig uppvisning där det även fanns plats för defilering. Thunder prydde ESPN:s topplistor under kvällen med snygga spel. Paul, Shai och Adams var briljanta. En spelare som förtjänar beröm är rookien Dort. Som odraftad har han kommit in i Thunder och tagit över den shooting guard-positionen i startfemman som länge varit så osäker. Med fantastiskt försvarsspel och ett skytte som stadigt förbättras är det bara en tidsfråga innan han får ett riktigt kontrakt av organisationen. Mot Spurs gick han sex av sex i skyttet.

Bulls saknar Dunn, Hutchison och Markkanen. Porter, Valentine, Kornet och Wender Carter är frågetecken inför mötet. Roberson och Bazley är borta för gästerna.

Thunder har varit nästan lika bra på bortaplan som hemma. Mot ett lag som Bulls måste det bli seger om man vill nå topp fyra och hemmafördel i slutspelet. Enda spelaren som hade gått in i Thunders startfemma från Bulls trupp är LaVine. Det säger en del om klasskillnaden.

Speltips: OKC Thunder med handicap -6.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip