Två segrar på de tio senaste matcherna är talande för vilken nivå Chicago Bulls befinner sig på. Nu är det främst skador som spökat och Bulls har definitivt inte bredden för att kunna hantera det. När varken LaVine eller Markkanen blir heta då det saknas spelare har Bulls svårt att hålla jämna steg med något NBA-lag för stunden. Det som oroar är att man har näst intill identiskt matchfacit hemma som borta. Det betyder att man inte har stolthet eller kunskap att kunna dra fördel av att spela hemma. Till viss del går det att förstå med tanke på hur pass ung Bulls trupp är ändå är.

Washington Wizards ligger precis bakom Bulls i tabellen, men formmässigt har laget sett klart bättre ut. Trots att skadesituationen varit minst lika illa för gästerna så har man lyckats hålla uppe spelet någorlunda. Anledningen stavas Bradley Beal. Han är utan tvekan den bästa spelaren på planen när dessa två lag drabbas. Det är faktiskt ganska ofta han är den bästa spelaren på planen. Kunde han bara få lite mer hjälp av sina lagkamrater så skulle Wizards ligga betydligt högre upp i tabellen.

Skadelistan börjar ljusna för Wizards och så sakteliga går det att känna igen rotationen från inledningen av säsongen. Mathews, Hachimura och Wagners saknas fortfarande. Wall är som bekant borta hela säsongen. Bulls befinner sig i en något udda position. Defensiva specialisterna Porter och Carter saknas. Även Strus är skadad för bortalaget. Utöver det har man hela sex(!) spelare uppsatta som frågetecken inför mötet.

Med gästernas skadesituation i åtanke är jag övertygad om att Wizards får styra tempot i den här matchen, trots att det är på bortaplan. En spelare som Zach LaVine frodas i det tempot Wizards vill spela basket i. Räkna med att han kommer ha en vass match poängmässigt. Jag är faktiskt förvånad att poänglinan inte är uppe över 230 poäng inför matchen.


Speltips: Över 227 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

This is the stats tab
This is the post tip