En stekhet Devin Booker vände igår natt underläge till seger för Phoenix Suns vilket gjort att det sista obesegrade laget i form av Philadelaphia 76ers till slut förlorade. Ikväll riktar vi fokus mot den östra konferensen i vad som det senaste decenniet blivit en het rivalitet. Mycket tack vare LeBron James närvaro. Nu finns han inte kvar i Cleveland Cavaliers men det är ganska uppenbart att lagen fortfarande inte gillar varandra.

Efter att Boston Celtics misslyckades med att byta till sig Anthony Davis i somras - och tappade sin All-star Kyrie Irving - har förväntningarna sjunkit betänkligt. Laget förväntades vinna över 60 matcher i grundserien och vara en stark titelkandidat. Det blev inte riktigt så... interna strider och ojämnt spel satte käppar i hjulet men fjolårets fiaskosäsong är nu ett minne blott.

Den här hösten är det en ny vår(!) för Celtics som har inlett strålande med fyra segrar på fem matcher. Vi är tillbaka till att se lagspelet som tränaren Brad Stevens predikar. Det spelet som tog laget hela vägen till östra konferensens slutspelsfinal.

Celtics saknar Jaylen Brown samtidigt som både Kanter och Williams tillgänglighet avgörs tätt inpå matchstart. Cavaliers saknar för sin del Porter, Henson, Windler och Zizic.

Gästerna från Boston är klasser bättre defensivt och så länge man inte går ut och gör en plattmatch förväntar jag mig en komfortabel bortaseger. Det kommer att vara jämnt i toppen av den östra konferensen där varje vinst blir viktig i slutändan för hemmaplansfördel i slutspelet.

Speltips: BOS Celtics med handicap -6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

This is the stats tab
This is the post tip