Dallas Mavericks befinner sig mitt i den tuffa västra konferensen där det finns tio lag som slåss om slutspelsplatser. Konkurrensen är stenhård och det kommer krävas upp emot 48 vinster om man ska ta sig in till slutspelet. Om Mavericks ska ha en chans är det oerhört viktigt att man slår lagen som faktiskt försöker förlora för att bygga nytt genom draften. Cleveland Cavaliers går in under den kategorin. Cavaliers har visserligen inlett lovande resultatmässigt men offensivt har det inte riktigt klickat på det sättet man hoppats på ännu.

Gästerna kommer från en tuff förlust mot Lakers i fredags där Doncic stod för en sanslös prestation Eller vad sägs som 31 poäng, 13 returer och 15 assist. Det är tv-spelssiffror vi pratar om. Det räckte ändå inte till och det beror till mångt och mycket på Porzingis svaga kväll med skyttet. När Porzingis spelar på den nivån han kan göra och skotten sitter utgör Mavericks ett helt annat hot. Ikväll så ställs han mot ett mediokert försvar på insidan. Den enda försvararen som kommer ha någorlunda chans att störa honom är Tristan Thompson.

Hemmalaget saknar Henson, Windler och Zizic till mötet. Det är även oklart om Dellavedova kommer hinna till matchen på grund av personliga skäl. Gästernas enda frågetecken inför mötet är supertalangen Luka Doncic. Han fick en smäll mot huvudet i förra matchen och tar beslut vid matchstart om han kan spela eller inte.

Osäkerheten kring Doncic är inbakad i oddset men det verkar som om att han kommer spela. Oavsett har Mavericks ett bättre lag och jag utgår från att Porzingis kommer studsa tillbaka efter fredagens insats med en stormatch.

Speltips: Dallas Mavericks med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip