Clarkson har redan blivit bortbytt och Cleveland Cavaliers siktar mot att dumpa ytterligare spelare för draftval eller unga tillgångar. Laget befinner sig i ombyggnadsfas där Sexton och Garland är grundpelarna att forma truppen kring. Det syns inte minst på resultaten. Cavs ligger tredje sist i den östra konferensen med ett matchfacit på 10-24. Desto mer man förlorar, desto större är chansen till ett val högt upp i kommande draft.

Oklahoma City Thunder befann sig i ett liknande läge inför säsongen som Cavs då man tappade sina två allstars Paul George och Russell Westbrook. Det pratades om att det var ett lag som skulle sälja av spelare för kommande draft för att kunna starta om på nytt. Så har inte varit fallet. På slutet har man radat upp segrar och befinner sig nu på sjundeplats i den västra konferensen. I dagsläget talar mycket för att det faktiskt kommer bli slutspel till våren. Det skapar problem för deras general manager Sam Presti med spelare som Gallinari, Adams och Chris Paul. Alla tre var tänkte att bli bortbytta men lagkemin som laget visar upp är något värdefullt och sällsynt. Vill man verkligen riskera det?

Cavs saknar Larry Nance och Windler. Nance bidrar med energi och returtagning med sin explosiva spelstil. Det är drygt 20 minuter som Cavs måste ersätta i rotationen där. Thunder har fått tillbaka alla spelare från skada utom långtidsskadade Roberson. Han har dock börjat träna igen och har ett förväntat återkomstdatum den 15:e januari.

När OKC ställer ut sin formation med tre guards i form av Chris Paul, Gilgeous-Alexander och Schroeder är det ett av ligans bästa lag. Få försvar kan täcka upp för all kreativitet som finns på planen samtidigt. Lägg till en center som kan rulla mot korgen i Adams och en skytt av yppersta Världsklass i Gallinari så förstår man varför motståndarna har svårt att täcka upp alla alternativ.

Speltips: OKC Thunder med handicap -6,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip