Los Angeles Clippers och Utah Jazz drabbar samman i en intressant Western Conference-match. Jag tror att vi får se en jämn men ganska poängsnål match. Jag väljer under 200,5 poäng på Unibet . Oddset är 1.83.

Båda lagen har öppnat säsongen bra. Utah Jazz har 2-1 och kommer närmast från imponerande 96-87 hemma mot Oklahoma City Thunder. LA Clippers har vunnit båda sina matcher. Senast blev det 130-88 mot Phoenix Suns.

Jazz har en tydlig identitet. Det är ett lag som spelar långsamt och som är svåra att göra poäng på. Att de höll Thunder på 87 poäng senast vittnar om vilken stark defensiv de har. Det finns statistik som visar vilka lag som spelar snabbast i NBA. Jazz ligger på sista plats i rankningen. Det här är inget lag som sätter fart på bollen och tar snabba avslut.

Clippers å sin sida ligger fyra om man tittar på farten i matcherna. Men jag tycker inte att den siffran säger så mycket eftersom de har mött LA Lakers och Phoenix Suns som båda två verkligen bjuder upp till snabba matcher. Särskilt Phoenix som ofta spelar huvudlöst snabbt. När vi har kommit längre in i den här säsongen tror jag inte att Clippers kommer att ligga lika högt upp när det kommer till fart.

Clippers är också ett lag som har en stark defensiv. Nu handlar det bara om två matcher men om man tittar på antalet insläppta poäng per 100 bollinnehav så är Clippers bäst i NBA. De har ett bra försvar med defensiva specialister som Patrick Beverley. De har också DeAndre Jordan som är en bra försvarare under egna korgen. I Jazz är det som bekant Rudy Gobert som försvarar korgen. Han är en defensiv gigant.

Jazz har spelat tre matcher. Deras matcher har bjudit på 202, 197 och 183 poäng. Clippers matcher har varit mer poängrika men jag tror alltså att det har berott mer på motståndarna. Här tror jag att vi får se färre än 200 poäng.

Mitt spel: Under 200,5 poäng i matchen mellan Los Angeles Clippers och Utah Jazz.
Odds: 1.83 på Unibet .
Insats: 2/5.

This is the stats tab
This is the post tip