Play-in till slutspel, där Suns kommer vänta vinnaren av dagens outing. Clippers var klara favoriter fram tills för ett par timmar sedan. MEN så är icke fallet nu och det är läge att ta betalt. Clippers superstar Paul George kommer inte spela. Han är i NBAs "health and safety protocol" efter test. Det är ett monumentalt avbräck för Clippers. Monumentalt.

Jag spelar Pelicans -1,5 till oddset 1,93 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Pelicans har funnit sin mojo över de senaste 16 matcherna, där de vunnit hela 10 av dessa. Notera också att lagen har mötts fyra gånger under säsongen, där Pelicans vunnit tre av dessa.

2. Pelicans två toppspelare, McCollum och Ingram, måste dominera i offensiven. Det betyder att de måste sätta sina skott utanför perimetern.

3. Clippers tapp av George är ett sänke för dem. Han satte exempelvis 34 poäng senast och har varit Clippers ledare. Jag tror att det rätt snabbt kan bli tunga huvuden om Pelicans får bra snurr på sin offensiv tidigt. Vem skall då återta kommandot till Clippers fördel? Den frågan kommer lämnas obesvarad, eftersom George är borta...

4. Pelicans har i mitt tycke ett av NBAs bästa under 25 år-lag, där tre rookies verkligen fått chansen i år när Williamson och Ingram varit borta. Som tur är har Jones, Hayes och Alvarado varit enormt starka, trots sin ringa ålder. Det är den energin Pels behöver i afton. Det är ett ungt lag. De kommer våga vinna. Clippers blir enligt mig helt endimensionellt när George är borta. Även om Clippers är starka hemma kommer de få svårt att få ihop poängen offensivt.

5. En nyckelspelare för Pelicans i afton är centern Jonas Valanciunas. En enorm man och ruggig i defensiven. Med tanke på att Valanciunas skulle matchas upp mot George blir det en ny roll för Pels äss i defensiven. Han plockade 14 returer mot habila Spurs senast och med tanke på att Clippers kommer få svårt framåt blir Valanciunas än viktigare.

Jag tycker den här matchen har skiftat momentum radikalt efter att Paul George inte kommer spela för Clippers. Han är och har varit deras "go to guy" sedan han kom tillbaka. När han nu försvinner igen; ja, det blir tufft för Clippers att finna sin game plan. Jag spelar Pelicans -1,5 till oddset 1,93 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip