Det är två lag med suverän form som ställs mot varandra i premiären av den här veckans EuroLeague-matcher. CSKA Moskva kommer från en fem matcher lång vinstsvit. Förra omgången körde man över Khimki totalt på bortaplan. Mike James behöver ingen introduktion vid det här laget. Den explosive guarden snittar 21.1 poäng per match för den ryska klubben. Det finns få spelare i Europa som kan matcha honom när det kommer till poänggörande, MEN av en händelse så spelar en av de andra i kvällens motståndare. Anadolu Efes Shane Larkin har blivit utsedd till månadens MVP två gånger den här säsongen och slagit poängrekordet i en match. Han snittar 21.3 poäng per match och är likt James ett ständigt hot för motståndarnas försvar.

CSKA Moskva är ett av få lag som lyckats besegra Efes i år. Gästernas mäktiga matchfacit på 19-3 är respektingivande men självförtroende CSKA har från att ha vunnit mot Efes redan, på bortaplan dessutom, är något man kan bära med sig in till den här matchen. Nyckeln för CSKA idag blir att sätta fart i omställningsspelet. Det gäller att försöka generera kontringsmöjligheter via defensiva returer eller turnovers. Att man nyligen signerat steal-specialisten Sant-Roos är en faktor som kan komma att väga in i ett sånt här möte.

Efes behöver egentligen inte förändra någonting. Det är lite oroväckande att Larkin hade så pass svårt att komma loss i första mötet. Han stannade på 18 poäng då. I övrigt fungerar deras isoleringsspelet näst intill felfritt. Just att man spelar mycket en mot en gör att deras turnovers minskar.

CSKA måste som sagt gå ut och springa om man ska matcha Efes på poängtavlan. Det talar för en underhållande och händelserik match! Jag väljer därför att investera i överspelet här!

Speltips: Över 165 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip