Det känns konstigt att se CSKA Moskva spela basket numera. Spelare som vi vant oss vid att se i laget är borta från tidigare säsonger. De Colo, Rodriguez och Higgins spelar numera i andra lag ute i Europa. Det har inte hindrat storklubben från att fortsätta rada upp segrar. Förra omgången vann man en tät batalj mot Real Madrid som med all säkerhet stärkte självförtroendet i truppen. Mike James har varit briljant för Moskva med ett poängsnitt på 20,8 poäng per match. Hans förmåga att göra poäng på så många olika viss är en ständig pina för motståndarna att behöva hantera.

Baskonia går in till matchen med två segrar på sina nio senaste matcher. Det har gjort att man halkat efter markant i kampen om en slutspelsplats. Det ska dock nämnas att Baskonia vann det enda mötet lagen emellan den här säsongen. Den spanska klubben bärgade en seger med tio poängs marginal på hemmaplan. Slutsiffrorna skrevs till slut till 80-70. Det ska dock nämnas att det är ett helt annat Moskva nu än vad vi fick se då sett till form. Baskonias stjärna Shengelia bjöd på en fantastisk insats då med 22 poäng tillsammans med sex returer. Om Baskonia ska ha någon chans ikväll när klubbarna möts i Ryssland behöver Shengelia stå för något liknande.

CSKA:s förmåga att komma ut i omställningsspelet är en nyckel till deras starka matchfacit. Spelare som Kurbanov, Voigtmann och Hines är snabba för sin position vilket gör att sekvensen från att man plockat en retur under egen korg till ett avslut på motståndarna oftast går så pass snabbt att motståndet sällan hinner ställa upp något typ av försvar. Med tanke på Baskonias försvarsspel sista tiden skulle jag inte bli chockad om Moskva når 100-poängsstrecket ikväll.


Speltips: Över 159,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip