Gårdagens spel satt med 20 poängs marginal när Valencia krossade Baskonia på hemmaplan. Det innebar också det femte raka spelet som hitta hem i EuroLeague. Med tre speldagar kvar den här veckan hoppas vi formen håller i sig!

Efter några mindre bra insatser från CSKA Moskva har man droppat från förstaplatsen i tabellen när till sjätteplats. Det är dags att studsa tillbaka i ett utmärkt läge med flera dagars vila och ett beskedligt motstånd. Det är ingen hemlighet att hemmaplan väger tungt i EuroLeague på grund av de långa resorna emellan matcherna. Det gäller även Röda Stjärnan som endast mäktat med fem segrar hittills och majoriteten av dessa har kommit på hemmaplan. Gästernas stjärnguard Lorenzo Brown fick lämna matchen förra matchen skadad och är tveksam till spel. Om han inte kan delta är det ett enormt avbräck för Röda Stjärnan.

Det skiljer mycket i både kvalité och budget när det kommer till dessa klubbar. Inbördes har CSKA 6-1 senaste fem säsongerna. Rent historiskt är det jämnare men på slutet har den ekonomiska klyftan blivit så pass stor att det är svårt för Röda Stjärnan att konkurrera.

CSKA:s problem den här säsongen har för ovanlighetens skull varit poänggörandet. Den stora omsättningen av spelare som skedde i sommar gjorde truppen mer defensivt orienterad än vi är vana vid att se. Det finns fortfarande mängder av poänggörare i laget men kanske inte samma spets som tidigare. I de sex matcherna som CSKA gjort 84 poäng eller mer är man 6-0 den här säsongen. Jag är övertygad om att vi får se den ryska klubben dra upp tempot tidigt och rinna iväg med siffrorna. Handikapplinan ger 15 poängs fördel till CSKA. Det är lite mustigt så istället tar jag poängspelet på enbart hemmalaget där linan ligger på 85,5.

Speltips: CSKA Moskva över 85,5 poäng – odds 1.83 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip