Veckans EuroLeague-omgång inleds i ryska Moskva. Det är också där vi hittar kvällens spel. Storklubben CSKA Moskva tar emot ett slutspelsjagande Valencia.

CSKA går in till matchen med gott självförtroende. På hemmaplan har laget vunnit sex av sina sju senaste matcher. Bara förra veckan besegrades Baskonia och Real Madrid. Som vanligt när CSKA spelar den här säsongen är det guarden Mike James som är i blickfånget. Han snittar 21,6 poäng per match och är ständigt ett hot för motståndarna när han befinner sig på planen. Hela Valencias försvarsspel kommer anpassa sig efter hur pass aggressiv James är med bollen.

Valencia går in till mötet som kraftiga underdogs. Efter att ha inlett säsongen med ett matchfacit på 0-5 så har man nu spelat upp sig till 10-10. Det gör att hoppet om slutspel fortfarande lever. I kvällens matchplan handlar mycket om hur man ska sätta stopp för ryssarnas högoktaniga offensiv. Valencia har haft enorma problem att försvara korgen egentligen hela säsongen. Mot en spelare som Mike James är det en dödssynd. Räkna med att Vives får se extra minuter på point guard-positionen hos gästerna i hopp om att försöka sakta ner James.

CSKA ska vara klara favoriter på hemmaplan. Även om Valencias formkurva pekat uppåt senaste veckorna så är det här är ett berg att bestiga. Allt behöver klicka för att man ska ha en chans. Ett utav Valencias främsta vapen i form av Dubljevic kommer att ställas mot Hines i försvaret. En av ligans bästa försvarsspelare på just den positionen. Han är något kort för att spela under korgen men det gottgör han med snabbhet och styrka. Jag tror på en överkörning från hemmalaget här!

Speltips: CSKA Moskva med handicap -9,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip