Vi såg alla fram emot duellen emellan två av NBA hetaste spelare i söndags när Dallas Mavericks gästade Houston Rockets. Luka Doncic skulle komma att vinna matchen i matchen mot superstjärnan James Harden överlägset. Det går bara att konstatera nu att Doncic har anlänt till den högsta av nivåer i NBA. Han snittar nästan en s.k. triple double (minst 10 skott, minst 10 assists och minst returer). Lägg därtill ett poängsnitt på över 30 poäng - overkliga siffror för en 20-åring men nu tror jag att han stöter på patrull.

Ja, skillnaden Doncic kommer få uppleva ikväll när han ställs mot titelfavoriterna Los Angeles Clippers är försvarsspelet. Rockets är ett av ligans sämre försvar medan Clippers har NBA:s bästa, åtminstone på papperet. Spelare som George, Kawhi, Beverley och Harrell måste vara otroligt jobbiga att möta på grund av sin intensitet på den defensiva sidan av bollen. Doncic kommer få en rad olika försvarare på sig under kvällen men när det väl gäller är det ligans två bästa, Kawhi Leonard och Paul George, som kommer att få uppdraget.

Clippers har fortfarande en hel del funderande att göra när det gäller hur det ska se ut på den offensiven delen. Man har ännu inte hunnit spela ihop sina två nya stjärnor men det finns alternativ som alla andra NBA-lag hade njutit av att sitta på. Pick and roll-spelet emellan Williams och Harrell har visat sig vara ett av de svåraste att försvara mot det senaste året. Släng in att man har George och Kawhi som skyttar på utsidan som motståndaren ger friare tyglar om man ska gå ifrån för att hjälpa. Ja, då har du ett problem som försvarare och även om Dallas visat fin form så tror jag inte att man räcker till här!


Speltips: Clippers med handicap -2 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip