Dallas Mavericks kommer från en imponerande seger borta mot Pacers för två dagar sedan. Porzingis var två poäng från sitt personliga poängrekord då han landade på 38 poäng. Det var viktigt för Mavericks att han börjar komma igång och kan bygga upp sitt självförtroende. Med sin längd och sitt skytte är han ett vapen som är i princip ostoppbart när det fungerar. Det finns en anledning till varför Kevin Durant en gång valde att kalla honom NBA:s enhörning.

Det har varit mycket snack kring Memphis Grizzlies senaste dygnet angående Igoudala. Wing-spelaren som är känd för sitt starka försvarsspel och kloka spelsinne är under kontrakt med Memphis efter en trade i somras. Han har dock valt att inte spela överhuvudtaget då han förväntas bli bortbytt till en ”titelutmanare”. Att han inte ser Memphis med någon chans att vinna har fått spelare som Dillon Brooks och Ja Morant upprörda och fått dessa att gå ut i media. Om all den här uppståndelsen senaste dagarna ger tändvätska inför det här mötet eller är en onödig distraktion återstår att se. Med tanke på den ringa åldern på några av spelarna är jag skeptisk till hur man hanterar det.

Mavericks har Powell borta resten av säsongen. Storstjärnan Luka Doncic saknas ytterligare en vecka. Barea och Curry är fortfarande frågetecken inför mötet med mindre skador. Hos gästerna saknas Bruno Caboclo och Grayson Allen. Den skicklige centern Valanciunas är tveksam till spel med en knäskada.

Att vinna borta mot Pacers är ingen lätt uppgift, speciellt inte utan sin bästa spelare. Nu har man fördelen av hemmaplan mot ett klart lättare motstånd. Den låga linan i Dallas favör förvånar ändå med tanke på hur pass hemmastarka man är. Jag tycker marknadens reaktion på Doncic frånvaro ligger lite i överkant och väljer därför att gå in på hemmasidan.

Speltips: DAL Mavericks med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip