Efter den glödande starten har vinsterna inte duggat lika tätt för Dallas Mavericks. Laget har droppat från andraplats ner till sjätteplats. Det skiljer bara en seger ner till OKC på sjundeplats. Skadorna på först Doncic och nu Porzingis förstörde rytmen i det så lyckade anfallsspelet som tog ligan med storm första veckorna. Tim Hardaway är en spelare som klivit fram och blivit den som många hoppats på när han äntrade NBA. Det hjälper förstås att spela med Doncic men han är bidragande orsak till att Mavericks gått över förväntan i år.

Det blir ett annorlunda Philadelphia 76ers vi får se ikväll. Embiid saknas som bekant hos gästerna. Det innebär en helt annan spelfilosofi för Sixers. I vanliga fall går det mesta av spelet via insidan och ut, man börjar alltså anfallen med att dumpa bollen till Embiid eller Horford i position vid korgen för att sedan spela därifrån. Nu blir det mer guard-baserat då Simmons och Harris kommer få mata Pick and Roll-spel större delen av matchen.

Mavericks har Roby, Broekhoff och Roby på skadelistan. Barea är osäker till spel men tar beslut på uppvärmningen om han kan vara med. Enda skadan hos gästerna är på storstjärnan Joel Embiid. Den väldige centern skadade fingret häromdagen och har fått en preliminär tidtabell på dryga två veckor innan han kan vara tillbaka.

Båda lagen saknar sina ordinarie ”korgvaktare” - eller rim protectors som det heter på NBA-språk. Med Porzingis och Embiid borta i respektive lag försvinner en närvaro kring korgen som bjuder in motståndarna till att attackera. Bara där ökar möjligheten till poäng men även fouls och straffkast.

Defensiva avbräck tillsammans med att Sixers tvinga ändra spelfilosofi är två moment jag är övertygad om talar för mer poäng i matchen. Linan på 223,5 känns trivsam för överspelet.


Speltips: Över 223,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip