Denver Nuggets går från klarhet till klarhet! Det är smått otroligt att man kan prestera så pass bra trots skador på startspelare. Nuggets har gjort sig kända som ett lag med väldigt bred trupp där talangen är utspridd på flera positioner. Att man utan två storstjärnor kan ligga tvåa i den västra konferensen säger en del om vilket jobb Malone gjort med det här laget. Jämför med exempelvis Lakers som har Davis och LeBron eller Clippers som har Paul George och Kawhi, eller Rockets som har Westbrook och Harden. Nästan samtliga topplag har två spelare i Allstar-klass.

Efter en tid av lite sämre försvar har schemat lättat upp för Indiana Pacers. Laget går in till mötet med en vinstsvit på fyra raka segrar. Nu står man dock inför en av årets svåraste bortamatcher. Eftersom lagen kommer från olika konferenser så är det första och enda gången man spelar i Denver den här säsongen, förutsatt att lagen inte möts i finalen.

Denver saknar fortfarande sin trio Gary Harris, Jamal Murray och Paul Millsap. Tre startspelare kommer ta skada på vilket lag som helst och det man framförallt förlorar med dessa tre herrar borta är skytte. Det finns inte som hot utifrån när varken Harris eller Murray är med. Även Pacers saknar en av sina tongivande spelare då stjärnan Victor Oladipo ännu inte är tillbaka i spel. Jeremy Lamb är ett frågetecken inför mötet med en höftskada.

Nuggets på hemmaplan innebär hög höjd för motståndarna. Det är en omställning som Denver kunnat dragit fördel av ända sedan man klev in i NBA. Pacers är inte samma lag när man lämnar Indiana och sett till individuell kvalité så håller jag Nuggets snäppet över. Framförallt kommer Nuggets ha den bästa spelaren på planen ikväll i form av Nikola Jokic. Det betyder väldigt mycket i NBA-basket.

Speltips: DEN Nuggets med handicap -1,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip