Denver Nuggets tog ett stort steg förra året då man nådde slutspelet för första gången på en evighet. Laget övertygade verkligen i grundserien under Malone. Det saknas fortfarande en stjärna bredvid Jokic för att man ska ses som en allvarlig titelkandidat men räkna med att vi kommer få se Nuggets högt upp i den västra konferensen. Det blev seger i premiären mot Portland. Förhoppningen som Nuggets har är att deras unga kärna av spelare ska utvecklas och blomma ut. Gary Harris och Jamal Murray är två spelare som är på gränsen till att vara Allstars utan att riktigt ha nått dit ännu. Här finns potential!

Phoenix Suns skrällde till det rejält i sin premiär när Kings besegrades med 29(!) poäng. Att Suns har potential offensivt där Booker sticker ut som en av ligans bästa, det visste vi redan. Det man visade upp defensivt mot Kings däremot var något nytt från deras sida. Jag tror inte att den fasaden som målades upp mot Kings kommer att hålla. Luftslottet - som jag anser Suns defensiv vara - får bekänna färg här mot ett av NBA:s mest effektiva anfall.

Poänglinan är värderad till 221 inför uppkast. Mycket hänger på om Suns kan få tavlan att fortsätta ticka mot Nuggets försvar. Trepoängsskyttet som Nuggets besitter innebär mer eller mindre alltid en garanti på över 100 poäng. Lägg till Jokic under korgen så får du ett ruskigt vasst anfall. Gästernas center, Deandre Ayton, kommer att få slita defensivt och det kan bli ytterligare en faktor som talar för hemmavinst.

Nuggets kör över Suns och plockar en komfortabel seger - det är onekligen dit analysen pekar. Handikapplinan på -11 känns generös sett till hur förra säsongen såg ut för båda lagen.

Spel: Denver -11.0 Asian handikapp till oddset 1.90 hos bet365

Alla NBA-matcher streamas på bet365
This is the stats tab
This is the post tip