I natt spelas enbart två matcher och det både försvårar och förenklar för oss. Portland Trail Blazers är tillbaks hemma i Rose Garden efter en road trip som slutade i besvikelse. Man förlorade i slutet mot både Houston Rockets och Oklahoma Thunder och har nu två raka förluster. Man har inte under hela säsongen förlorat mer än två raka och i natt lär man studsa tillbaka - Frågan är bara hur väl.

Trail Blazers har vunnit 31 av deras 42 spelade matcher och man är NBA:s poängrikaste lag med sina 109,3 pts i snitt. LeMarcus Aldridge står i snitt för 24,2 av dom poängen och han skjuter 47,6%. Trail Blazers skjuter tillsammans 45,8% vilket får ses som helt okej. Men den stora anledningen till deras poängproduktion stavas rebounds. Man är bäst i NBA med sina 46,6 och med ett helt okej skytte så får motståndarna ofta se bollen gå igenom nätet. Man är även bäst i NBA på att ta straffkasst och även det är en stor anledning till deras 109,3 ppg.

Dessvärre nog så är Trail Blazers defensiv för dålig för att man ska kunna vinna NBA och man lär inte gå hela vägen. Man släpper förbi sig hela 103,5 pts i snitt och det kan Denver Nuggets komma att utnyttja.

Nuggets med Ty Lawson i spetsen snittar 103,3 pts och skjuter 45%. Det är alltså i snitt 6pts mindre än Trail Blazers, men man håller jämna steg sett till rebounds. Man plockar knappt en mindre vilket man skulle kunna påstå att det generar i två poäng. Man är sämre på att ta FT och där ligger skillnaden. Man tappar jämfört med Trail Blazers poäng där samtidigt som Ty Lawson tillskillnad från LeMarcus Aldridge ”bara” snitttar 18 pts. Denver har även ett antal skador och senast åkte Danilo Gallinari en knäskada som håller han borta resten av säsongen. Randy Foye är tveksam till spel idag men oavsett så tror jag att vi får se Trail Blazers klara linan som ligger på -7. Dom högst motiverade och jag blir inte förvånad om vi får se en smärre kross.

Följ mig på Twitter för fler spel! @ABNBetting

This is the stats tab
This is the post tip