Det kom ut i dagarna att Blake Griffin överväger att genomgå en knäoperation som skulle hålla honom borta resten av säsongen. Den sexfaldiga Allstar-spelaren är Detroit Pistons överlägset bästa spelare på den offensiva sidan av bollen. Det har även florerat rykten om att Drummond befinner sig på bytesmarknaden. Denna "returtagar-maskin" är den andra spelaren med rutin av Allstar-matcher och allt det här hopar sig i att Pistons mer eller mindre visar vit flagg för säsongen. Istället riktar laget in sig på att bygga om från grunden. Det kan vara välbehövligt för i dagsläget finns det inte många spelare att använda som grundpelaren i en framtida ombyggnad. Den som lyser mest i dagsläget är veteranen Derrick Rose som återfötts i NBA i sin nya roll som Sixth Man från bänken.

Cleveland Cavaliers har mer eller mindre slutat använda sin stjärna Kevin Love. Man vill inte riskera att han skadar sig då han förväntas bli bortbytt närmsta veckorna. Det är väldigt osäkert om man spelar från match till match. Han vilas ofta utan anledning. I övrigt är det väldigt oklart vad Cavs har filosofi inför framtiden. Med spelare som Sexton och Garland borde laget anpassa sig och spela en snabb typ av basket. Istället står man för ett av ligans mest saktfärdiga anfallsspel. Det går långsamt och är omständligt.

Pistons saknar Griffin, Jackson, Thomas, Kennard och Morris. Det är över 60 poäng som försvinner i skador bara där sett till deras poängsnitt. Bredden på truppen är heller inte något att skryta med. Om Pistons ska ha en bra chans offensivt vilar mycket på Rose axlar. Gästerna dras också med skador då Exum, Windler, Porter och Nance saknas. Porter skadade sig nyligen medan Exum insjuknat i någon typ av förkylning.

Som TV-tittare eller NBA-fan so gillar poängfester är det här knappast matchen man bör kolla på inatt. Pistons har fortfarande chansen på slutspel och med Casey som tränare är jag övertygad om att man går för det. Det betyder dock en stenhård disciplin defensivt och då lär inte gästerna producera tillräckligt. Underspelet känns som det bästa valet i matchen.


Speltips: Under 220,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip