Orlando Magic befinner sig på den åttonde och sista slutspelsplatsen med ett matchfacit på 6-9. Det säger en del hur pass dålig den undre halvan av östra konferensen är i jämförelse med den västra. Magics största problem den här säsongen har varit bristen på poänggörare offensivt. Deras defensivt orienterade tränare Clifford har fått kompetenta defensiva spelare att jobba med. Försvarsspelet ser följaktligen bra ut men på andra sidan är det på gränsen till ohållbart stundtals.

Detroit Pistons säsongsstart har påverkats av skador. Deras överlägset bästa spelare Blake Griffin har missat nästan hela inledningen. Nu är han dock tillbaka igen utan spelrestriktioner på minuterna. Precis som i Magics fall så finns det ont om spelare som kan göra poäng snabbt i Pistons trupp. En stor del av bördan ligger på nämnde Blake Griffin och Derrick Rose. För några år sedan var det två av NBA:s bästa spelare. Det är inte riktigt samma nivå nu men det är fortfarande gränsfall till Allstar-klass på båda; åtminstone på den offensiva sidan.

Gästande Magics problem med poänggörandet hjälps inte av att deras två bästa spelare är skadade och missar mötet. Både Gordon och Vucevic saknas och det är två spelare man förlitar sig på ska stå för drygt 40 poäng per match tillsammans... Någon annan måste kliva fram och ha en jättematch för att laget ska ha en chans att vinna tills någon av dessa är tillbaka. Pistons får klara sig utan Snell, Thomas och Jackson. Snell och Jackson är spelare som vanligtvis är givna i rotationen så det ställer till vissa komplikationer för Casey när han tar ut laget.

Pistons kommer inte få ett bättre tillfälle att möta Magic den här säsongen. Om deras målsättning med slutspel ska vara realistiskt så krävs en seger här för att hänga på tåget.

Speltips: DET Pistons med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip