Viktigt att veta inför det här mötet är att Detroit Pistons saknar sin bästa spelare i Blake Griffin. Förstavalet på pointguard-positionen, Reggie Jackson, är också uppsatt som tveksam till spel. Det kommer att påverka linan som lär röra sig åt både den eller andra hållet fram till matchstart.

Pistons spelar, under coachen Casey, en basket som kan tyckas vara lite gammalmodig. Det är försvarsspelet som gäller först och främst och tempot ligger inte i fokus. Istället är tanken att leta bästa möjliga skottalternativet på den offensiva delen av planen.

Philadelphia 76ers, eller "Sixers" som de kallas, har fått in Horford i truppen. Man kan beskriva honom som en schweizisk fickkniv. Han är användbar i nästan alla situationer. Framförallt bidrar han med skytte och defensiv av yppersta klass i en position där det är sällsynt. 76ers tappade Butler inför säsongen, man skrev inte heller något nytt kontrakt med Redick. Där försvann en hel del skytte och det är väl egentligen det enda frågetecknet som finns kring det här laget. Många experter har tippat 76ers att nå NBA-finalen i år.

Nu när Pistons saknar sin bästa spelare i Blake Griffin ligger ansvaret på returmaskinen Drummond. Hotet från honom neutraliseras enkelt med både Horford och Embiid hos gästerna. Därför ser jag inte riktigt hur Pistons ska kunna störa 76ers ikväll. Skadeläget är optimalt för gästerna med hela truppen tillgänglig för mötet. Vi såg redan i premiären vilken potential det här laget har när Celtics krossades trots att ingen av gästernas spelare hade någon jättematch. Matchen är i praktiken avgjord redan i halvtid?

Spel: Philadelphia 76ers med handicap -5,5 till oddset 1.90 hos bet365

Alla NBA-matcher livestreamas hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip