Annandagen fortsatte decembers fina vinstform. Det blev nionde raka vinsten för oss vilket gör att samtliga spel under december månad hittat hem i EuroLeague.

Fenerbahce har varit en enorm besvikelse i EuroLeague hittills. Efter att klubben signerade stjärnan Nande De Colo i somras fanns det förhoppningar om att man skulle kunna upprepa bedriften för något år sedan då man vann hela tävlingen. Så har inte blivit fallet. Istället har man plågats av skador och dåliga resultat. Turkarna förlorade sin tredje raka match på buzzer beater mot Zenit förra omgången, ett lag man förväntas slå.

Valencia däremot har efter en tuff start på ligaspelet börjat hittat rätt formmässigt med två segrar på tre senaste matcherna. Bortaspelet har och är en svaghet man måste se över om det ska finnas en realistisk chans till slutspel.

Rent historiskt är Valencia inte en klubb av samma dignitet som Fenerbahce i den här typen av sammanhang. Följaktligen har lagen bara mötts sex gånger i modern historia. Matchfacit i deras tre inbördes möten är 3-3.

Noterbart är att den serbiske landslagsspelaren Vladimir Stimac lämnat laget under veckan och har istället ersatts av Thomas. Förhoppningsvis kan det innebära en moralhöjning för spelarna och klubben.

Kollar man på statistiken inför mötet har Valencia bättre siffror i nästan alla huvudsakliga kategorier. Går man på ren talang är det dock inget tvivel om att Fenerbahce har en bättre spelartrupp att förfoga över. Jag tror vi får se en reaktion från turkarna som kan leda till vändningen för deras säsong här!

Speltips: Fenerbahce med handicap -7,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip