Det var kul att se helgens drag Warriors vinna relativt enkelt till 2,20 gånger degen under natten. Det gör att oxfilén blir gratis i afton!

NBA spelar vidare i afton och kl 02.10 möter Memphis Grizzlies (21-13) stekheta New Orleans Pelikans (23-12). Det här är två riktigt fina lag med framtiden för sig.

I mina ögon är Grizzlies en contender i år emedan Pelicans kanske är 1-2 år i från. Grizzlies åkte ut mot Warriors i fjol och det var ingen skam att förlora mot dem, men i år laget bättre på alla plan. Alla spelare är ett år äldre. Top management med Kleiman och Jenkins har i detalj format det här laget till vad det är och det är i år som de skall vara som bäst, trots att medelåldern är låg. Superstar Ja Morant går från klarhet till klarhet och levererar i varje match, men det räcker inte bara med en snabb, utan det som GM Kleiman skall ha cred för är guarden Desmond Bane. Han har varit det svar som klubben ville ha. Gör poäng, men skapar samtidigt flera outs i offensiven och det gillas.

Pelicans då? De kommer med fem raka segrar och har en av sina största stjärnor (Ingram) på skadebänken. Mot 76ers senast lät de inte topplaget ens komma nära. Det var fullt tryck i offensiven och sedan släppte man inte på gasen. Deras trepoängsskytte har varit enormt bra och det gör att de är med i varje match.

Mitt speltips landar i att det här blir en "high scoring game" och då gillas Ö234,5 poäng totalt till oddset 1,90 hos bet365.com.

Värt att notera:

1. Grizzlies har vunnit de fyra av fem senaste matcherna mot Pelicans. Notera det.

2. Pelicans (16-4) och Warriors (16-2) är två av NBAs bästa hemmalag. I afton är det återigen borta för Pelicans mot en contender, vilket gör att det kommer bli tufft.

3. Det här är två riktigt bra offensiver som älskar att driva snabbt mot korg och göra poäng. Pelicans är topp 3 och Grizzlies strax därbakom vid sunda vätskor.

4. När det gäller under korgen har såväl Grizzlies som Pelicans varit top notch genom säsongen än så länge.

5. Överspelet har varit 4-1 över de fem senaste matcherna lagen emellan.

Som sagt; två riktigt fina lag, där Grizzlies är rättmätiga favoriter moneyline. Jag gillar dock överspelet 234,5 poäng totalt i matchen till 1,90 i odds hos bet365.com.

Gott Nytt År!

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip