Grizzlies gästas av Warriors i andra rundan av den västra konferensen och det här är också en grym outing mellan två riktigt bra lag. Jag håller dock Warriors som det mest kompletta laget och de är mina favoriter till att vinna matchserien.

Jag lägger mitt spel på Warriors -2 till oddset 1,90 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Det är andra året i rad som Grizzlies och Warriors möts för att ta sig till final i den västra konferensen. Då var det play-in och Warriors vann. Nu har det gått ett år till och respektive lag har sett starka ut. Warriors är som sagt i mina ögon mer komplett och torde ha en mycket god chans att vinna matchserien. Jag bygger den förnimmelsen på att Curry är ligans bäste skytt, tätt följt av Thompson som ligans kanske näst bäste skytt och till den mixen adderar vi Green som är en av ligans bäste försvarare när han är frisk. Inför dagens match är alla redo att spela och då skall Warriors vara favoriter.

2. Allas blickar kommer landa på Curry vs Morant. Lagens två superstars. Det skall också tilläggas att de vill matchas mot varandra i sina roller. Det kommer bli sevärt. Det som dock talar mest för Warriors och Curry här är att han i de två senaste fajterna äntligen fick tillbaka sitt skottsikte och var enorm. Morant däremot som vi vet har haft bekymmer med sina knän nådde bara 38,6% av sina skott och det kommer inte att räcka. Det blir dock extra jobbigt för Morant och hans vänner att utöver Curry även täcka Warriors Klay Thompson och nya stjärnskottet Jordan Poole. Jag har svårt att se Grizzlies hantera det. Notera detta.

3. Om vi kikar på respektive lags "starting five" från runda 1 går det inte att bort från Warriors att de (Curry, Poole, Thompson, Green och Wiggins) hade en offensiv rating om 141,2, men också en formidabel stats på 119,8 gällande defense.

4. Det kommer med garanti bli två "små" lag som spelar i den här outingen. Inga stora centrar som kommer göra skillnad, utan snabba, kvicka uppspel och bra rullning av boll mellan dessa. Det kommer bli en energifylld och snabb match med många skott. Det gynnar mest Warriors enligt mig.

5. Warriors skytte var rankat som nr 2 av alla lag genom runda 1 gällande tvåpoängare och nr 1 gällande trepoängsskyttet. Curry och Thompson var enormt imponerande över hela matchserien sett.

6. Grizzlies har fördelen av att spela på hemmaplan (30-11 under grundsäsong), men det är väl egentligen den enda fördel de har enligt min mening att se på matchen. De har också spelat fyra matcher mot Warriors (notera att under dessa matcher har aldrig Curry, Thompson el Green spelat tillsammans samtidigt, vilket de nu gör) och är 3-1 mot Warriors. Det är egentligen det som talar för Grizzlies.

Sammanfattningsvis vill jag också addera att Warriors slutspelsrutin kommer vara en avgörande faktor i den här outingen. Jag såg hela serien mellan Grizzlies och Wolves och om Wolves hade varit mer mentalt förberedda hade de vunnit den serien. Varför? Jo, för att Grizzlies är ett ungt lag och spelar av och till med för mycket hjärta och stake istället för att använda huvudet. Mot Warriors kommer det inte att fungera, eftersom här finns det spelare med flera NBA-titlar på golvet och på management (se Kerr).

Jag spelar Warriors -2 till oddset 1,90 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip