Dags för match nr 2 i serien mellan Grizzlies och Warriors.

Mitt speltips på Warriors som slutsegrare i den här matchserien består även efter game 1. Det var en märklig match. Grizzlies maxade på sina bästa spelare som Morant och Jackson, samtidigt som Warriors fick en av ligans bäste försvarsspelare Draymond Green utkastad från matchen pga. en flagrant foul nivå 2 (den var enligt mig horribel) plus att ässen Curry och Thompson snabbt fick tre fouls vardera och bänkades. Detta inalles vann Warriors matchen med en poäng. Det måste ha gjort ont i Grizzlies när de gick igenom video av sin match. De spelade en suverän match rakt över, MEN lyckas ändå inte vinna. Det tar på psyket; tro mig.

Varför vann Warriors? Jo, för att Warriors är ett bättre lag med en djupare bänk och framförallt klev Warriors veteraner fram i slutet och satte enormt viktiga skott. Det är därför Warriors är favoriter i den här matchserien. De är ett bättre lag. De har en större rutin vid "clutch moments".

Jag spelar Warriors money line till oddset 1,81 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Game 1 var en riktigt kul match att se. Det mesta gick Grizzlies väg med såväl foul på spelare, som underliga domarbeslut, MEN lika förbenat vann Warriors. Det går inte att blunda för det. Jag har extremt svårt att se Grizzlies maxa sina bästa spelare i poängväg som de gjorde i förra matchen och med det sagt; hur skall de då kunna matcha Warriors över fyra kvartar? Jag kan inte se det.

2. Draymond Green, en av ligans bäste försvarsspelare blev utkastad från matchen pga. en tuff foul. Det var en foul, men den berättigade inte en s.k. ejection. Detta till trots vann Warriors matchen. Vem stod längs fram i spelartunneln och "bröstade" varenda lagspelare efter matchen? Jo, Green. En mycket viktig kugge och ledare i omklädningsrummet. Idag är han åter med och spelar hela matchen och det är enkom plus för Warriors. Noteras bör att Warriors är 34-12 med Green med i lineup. Så viktig är han. Trots dennes ejection vann alltså Warriors över Grizzlies.

3. Det som hände när Green fick kliva av var att djupet i Warriors bänk "hoppade in och levererade". Spelare som Poole, Looney, Kuminga, Porter och Wiggins tog hand om 35 returer tillsammans. Det gjorde att Warriors, trots Greens frånvaro vann returtagningen med 50-47.

4. Warriors Jordan Poole var enorm. Han kom in från bänken och satte 31 poäng. I Warriors historia är han den femte spelaren som gjort så. Han tog åtta returer och hade nio assist, vilket verkligen gjorde avtryck. Han var bäst på plan enligt mig. Han är gjuten från start i afton.

5. Vi pratar ofta om "Splash Brothers" i form av Curry och Thompson som grymma offensiva vapen för Warriors, men en riktigt intressant stat är att de spelare som Steph Curry försvarat under årets slutspel skjuter facila 36% från golvet. DET är en riktigt bra insats och noteras. I afton kommer Curry att matchas mot Morant igen. Pass på.

6. Grizzlies har som sagt tappat sin hemmaplansfördel i och med förlusten i game 1. Skillnaden nu kontra Wolves är att Warriors är en klass bättre. Det går inte att tappa en enda fördel om de vill vara med i den här matchserien. I mina ögon tog den här förlusten stenhårt på Grizzlies psyke. Det är klart att deras narrativ blir att komma ut och köra på som vanligt, men minnesmärket från game 1 kommer bestå. Tro mig. När ens lags bästa spelare levererar på maxnivå och motståndaren tappar sin och kanske ligans bäste försvarsspelare i kvart 2 av 4 och du fortfarande får stryk = det är klart att det sätter sig i huvudet.

Jag är övertygad om att Warriors bara kommer bli bättre och bättre ju längre slutspelet går. Noteras bör att såväl Curry som Thompson varit borta länge pga. skador. Det är inget gott omen för Grizzlies. Jag spelar på att Warriors även vinner match 2 i bara farten och spelar Warriors money line till oddset 1,81 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip