Golden State Warriors är blott ett skal av sitt forna jag. Laget består till stor del av spelare från deras B-lag i G-League på grund av skadesituationen. Man ligger sist i den västra konferensen och med skadan på Curry så dog allt realistiskt hopp om en slutspelsplats. Innan säsongen försvann Kevin Durant till Nets, samtidigt skadade sig Klay Thompson i slutspelet vilket gör att han missar hela den här säsongen.

Boston Celtics däremot har lyft i den nya omgivningen. Kyrie Irving har ersatts av Kemba Walker på pointguard-positionen. Han har haft betydligt lättare att passa in i tränaren Brad Stevens spelsystem. Boston toppar den östra konferensen med nio segrar och en förlust efter tio matcher. Spelet har stundtals sett briljant på båda sidorna av bollen. Celtics var dessutom ett av få lag som kunde utmana Warriors under storhetsperioden senaste fem säsongerna. Spelstilen Stevens implementerar passar perfekt mot den typen av anfall som Warriors försöker använda sig av under Steve Kerr.

På skadefronten saknas som sagt Thompson och Curry hos hemmalaget. Det finns sedan ytterligare skador på Damion Lee, Looney och Evans. Dessa tre hade också ingått i rotationen om man varit friska. För gästerna skadade sig Hayward nyligen med en bruten hand. Han blir borta minst ett par veckor. Theis och Williams tar man beslut om de kan spela vid uppvärmningen.

Speltips: BOS Celtics med handicap -8 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip