Golden State Warriors är ett lag i spillror gentemot den dynasti vi minns ifrån de fem senaste åren. Inför säsongen försvann Durant, Livingstone och Igoudala. Tre bärande pelare i deras defensiva succé. Förmågan att kunna byta på varje position i försvarsspelet mer eller mindre försvann. Som om inte det var nog fick laget långtidsskador på sina två kvarvarande superstjärnor Curry och Thompson. Helt plötsligt ligger man sist i den västra konferensen. Det går snabbt i basket! Då behovet av att vinna inte finns där längre så har Steve Kerr spelat sparsamt med sina två mest värdefulla återstående spelare, Russell och Green. Med ett matchfacit på 9-33 är hoppet upp till näst sista plats sex vinster. Det är inte realistiskt att plocka igen, definitivt inte med spelarmaterialet Kerr förfogar över i dagsläget. Istället handlar det om att få ett så pass bra draftval som möjligt för Warriors.

Denver Nuggets ligger tvåa i den västra konferensen mitt ibland titelfavoriterna Clippers, Lakers, Rockets och Jazz. Det är ingen som riktigt pratar om Nuggets, utan laget fortsätter gå under radarn hos den nationella och globala mediacirkusen. Det är väl främst för att det inte är något vidare publikfrieri när Nuggets spelar basket. Tränaren Malone sätter vinna matcher först och främst. Nuggets spelar väldigt långsamt för att anpassa spelet till sin stjärna. Den serbiske skönliraren Nikola Jokic. Centern har begåvats med ett spelsinne en point guard skulle bli avundsjuk på.

Nuggets saknar inför mötet Harris, Murray och Millsap. Det är tre startspelare så en stor del av ansvaret får vila på Jokic axlar om det ska bli seger. Det finns inga direkt nyheter i Warriors trupp på skadefronten. Looney och Evans är tveksamma till spel samt att Curry och Thompson saknas sedan tidigare.

Warriors har ingen spelare som är en naturlig försvarare gentemot Jokic spelstil. Han kommer istället få uppleva tuff bevakning på insidan, men finns det någon spelare som kan hitta fria lagkamrater så är det Jokic.


Speltips: DEN Nuggets med handicap -7 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip